Zorgzaam Outplacement

Geef je ontslagen werknemer zicht op een passende nieuwe job.

Voldoe als werkgever aan je wettelijke verplichtingen, bescherm je reputatie en versterk de loyaliteit van je team.
Ons outplacement maakt het waar.

wat is outplacement
wat is outplacement

Jullie willen als werkgever…

Het ontslag van een medewerker correct uitvoeren en voldoen aan jullie wettelijke verplichtingen. Daarbij wil je net iets extra doen, zonder dat het je meer kost. Daarom kies je voor een partij die de medewerker eerst versterkt en vervolgens begeleidt naar een beter passende, nieuwe job.

Stel jullie even voor:

De ontslagen medewerker heeft terug toekomstperspectief. Jullie samenwerking eindigt met een positieve noot, wat meteen ook jullie reputatie in de markt beschermt.

Andere teamleden zien hoe jullie investeren in mensen, zelfs bij ontslag. Dat helpt hen om het afscheid een plaats te geven en versterkt hun loyaliteit.

Dat zijn de resultaten van ons outplacementtraject. En die boeken we ook graag voor jullie.

Outplacement: zo gaan we te werk

bol-1

Tijdens een verkennend gesprek geven we al advies over de volgende stappen. Jullie krijgen meteen ook de nodige documenten.

bol-2

Gaan jullie met ons in zee? Dan ondersteunen we jullie bij alle administratieve verplichtingen en starten we de begeleiding.

bol-3

Optioneel begeleiden we ook de interne communicatie rond het ontslag en helpen we jullie team bij de verwerking en de doorstart.

Waarom HR’s en bedrijven voor ons kiezen

Slaap op beide oren

We kennen de outplacementwetgeving door en door, volgen recente wijzigingen op de voet en werken met opgeleide, gespecialiseerde outplacementcoaches. Alles is dus meteen in orde.

Vergeet de administratie

Outplacement lijkt misschien complex, maar hoeft dat niet te zijn. Wij ontzorgen jullie van A tot Z met een bewezen stappenplan en ondersteunen jullie bij alle administratieve verplichtingen. Meer tijd voor jullie mensen dus.

Waaier aan methodes

Natuurcoaching, innerlijk leiderschap, online coaching: we bieden een waaier aan methodes en zoeken samen de meest geschikte coach.

Traject afgestemd op medewerker

Die leert zichzelf beter kennen, wordt sterker en kiest heel bewust de volgende stap. Zo vergroot de kans op een job die duurzaam past.

Onze kwaliteitslabels

NextStep coaching bv is een Certo-gecertifieerd outplacementkantoor en lid van Federgon

Meer weten over outplacement of eens afspreken?

Geef ons een seintje voor een vrijblijvend gesprek over outplacement. We luisteren en denken graag al mee.
Is er een klik? Dan kijken we samen verder.

Tip: download alvast onze fiche met wettelijke verplichtingen voor outplacement.

Bel 0477 85 59 98 of Contacteer ons via onderstaand formulier

  Getuigenissen Outplacement begeleiding

  Toen ik startte met outplacement was ik al volop ‘in het wilde weg’ aan het solliciteren. Na 4 sessies was het voor mij zeer duidelijk dat ik in de verkeerde richting aan het solliciteren was en had ik een zeer duidelijk doel voor ogen na het wegwerken van persoonlijke blokkades, sterktes en zwaktes die in kaart werden gebracht en de randvoorwaarden die moeten ingevuld zijn om je droomjob te kunnen uitvoeren.

   

  outplacement nathalie berte 2 (aka karolien)

  Van zodra duidelijk was in welke functie en sector ik mijn droom kon najagen, kwam het solliciteren in een stroomversnelling en kreeg ik twee maanden erna de blijde boodschap om mijn droomjob te kunnen uitvoeren! Zonder de schitterende begeleiding had ik nooit gestaan waar ik nu stond en ongetwijfeld in een job beland onder mijn eigen niveau.

  outplacement Nathalie Berte (aka Karolien)

  De coach die mij begeleid heeft, was (en is!) enorm betrokken en gemotiveerd, en ook zeer motiverend. Zelfs als ik na vijf stappen vooruit er weer vier achteruit zette bleef ze in mij geloven en kreeg ze me terug op mijn spoor, en daar heeft ze enorm veel energie en tijd in gestoken. Dit was zoveel meer dan outplacement
  begeleiding…

  outplacement barbara masson 2 (aka Chris)

  Ik vond de outplacementbegeleiding véél meer omvattend en impactvol dan ik voordien verwacht had. De eerste weken/maanden ging de aandacht volledig naar het uitvissen van waar mijn moeilijkheden op het werk kwamen, en naar waar mijn sterktes en mijn struikelblokken lagen. Dit was een enorm intensief programma dat mijn leven werkelijk veranderd heeft. Ik heb zeer veel inzicht gekregen in mezelf en in anderen, en vind het nu veel gemakkelijker om mijn eigen weg te zien en te bewandelen.

  outplacement barbara masson