Zorg en een eigen zaak, geen evidente combinatie.

Zorg en een eigen zaak, geen evidente combinatie.

NextStep coach An Pintelon schreef onderstaande blog op basis van haar eigen ervaringen als zelfstandig loopbaancoach. Want je kan veel in de hand hebben, maar soms komen er onverwachte dingen op je pad. Hoe ga je daar dan mee om? En hoe kan een coach daar dan bij helpen?

Zorg voor je zaak

Je hebt ambities te over, wil een zaak starten met alle passie. Je eigen talenten inzetten om anderen weer gelukkig te maken. Misschien nam je na jarenlang als werknemer in een strakke omgeving te werken, de beslissing om als zelfstandige te starten. Je wil immers echt iets doen voor en met mensen en hiervan ook kunnen leven.

The sky is the limit en al zeker als je alle succesvolle businesservaringen leest op facebook. Het lijkt wel alsof je al liggend aan een strand een succesvolle zaak kan uitbouwen, als je maar de juiste tools gebruikt. Dat kan misschien, maar soms beslist het leven er anders over.

Zorg voor je zaak en een ander

Je volgt wel alle stappen om een succesvolle zaak uit te bouwen, maar dan wordt er plots iemand ziek in jouw gezin. Opeens kan je je tijd niet meer hoofdzakelijk besteden aan de uitbouw van jouw zaak of het leveren van een goede service aan de prille nieuwe klanten.

Er begint een gejongleer qua timemanagement en energiemanagement. Er is ook iemand thuis nodig om voor de zieke te zorgen, ermee naar de dokter te gaan en emotionele steun te verlenen… Je raakt hierdoor vermoeider en bepaalde businessonderdelen die misschien niet tot jouw talenten behoren (bijv. facturatie) worden lastiger.

Zorg voor je zaak, een ander, én jezelf!

Het is mooi om iedereen professioneel en privé te willen helpen, maar jijzelf hebt ook behoefte aan een klankbord. Iemand die alles samen met jou op een rijtje zet, opnieuw in kaart helpt brengen wat jouw unieke talenten zijn, zodat je jouw business vooral daarop kan richten. Dat vraagt ook de moed om keuzes te maken en bepaalde dingen misschien uit te besteden of minder te doen… Niet gemakkelijk allemaal.

Er gaat ook aandacht naar de netwerken die jou eventueel kunnen bijstaan zoals familie, vrienden, zakenpartners, strijkdienst… Vandaar dat net dan het zo belangrijk is dat je voor coaching en ondersteuning bij een loopbaancoach terecht kan. Zo kan jij op een duurzame manier verder met jouw leven -zowel professioneel als privé, want beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wie is… An Pintelon?

De passie van An is het begeleiden van mensen in hun groei, ontwikkeling, kracht en vitaliteit. An heeft een uitgebreide HR-ervaring in talentmanagement, vorming en loopbaancoaching zowel in de privésector als bij de overheid.
Daarnaast volgde An ook de opleiding loopbaan met zorg, wat inhoudt dat zij gespecialiseerd is in het zoeken van oplossingen voor jouw specifieke zorgsituatie.

Contacteer An via de coachpagina