Weten wat je wil

Weten wat je wil

“Maar wat wil je dan gaan doen?” Je weet het niet…”Wat wil je bereiken in je leven?” Je weet het niet… “Waar wil je binnen 3 jaar staan?” Ook hier moet je het antwoord schuldig blijven. Zoveel vragen, zoveel mogelijkheden, je weet gewoon niet welke richting je moet kiezen. Iedereen lijkt wat van je te willen en dus hol je maar van hier naar daar. Zo is er ook niet veel tijd meer over om eens echt een antwoord op al die vragen te bedenken. Ergens vind je dat wel goed zo: gewoon doen, niet te veel nadenken. Maar het knaagt…

Herken je je hierin? Dan ben je misschien gaandeweg het contact met je drijfveren verloren. Dat kan niemand je trouwens kwalijk nemen. We leven in een wereld met zoveel prikkels, verwachtingen, meningen en informatie,… daarin wordt het steeds moeilijker om dicht bij jezelf te blijven. En tegelijkertijd wordt je geacht om zelf over vanalles en nog wat een mening te hebben, ambitie te tonen, je zaken op een rijtje te hebben, te beslissen. Maar dan wel in overeenstemming met een set aan sociale normen en regels, want o wee als je buiten de lijntjes zou kleuren…

Weten wat je wil, of voelen wat je wil?

Je vraagt je soms af waar je eigen mening eindigt en die van een ander begint. Want wat is het nu dat jíj echt wil? En wat verwachten je ouders, partner, vrienden, collega’s van je? Speel je zelf nog wel de hoofdrol in je eigen levensverhaal, of heb je jezelf laten reduceren tot een gedienstige bijrol?

Stel je voor dat je vanaf vandaag opnieuw die hoofdrol zou opeisen. Welk avontuur zou je willen ondernemen als je de held van je eigen verhaal bent? Welke zeeën zou je bevaren of welke zevenkoppige draken zou je willen overwinnen?

Zowel in de loopbaanbegeleiding als in het Innerlijk Leiderschap Traject help ik jou om deze vragen te doorvoelen. Ze niet vanuit je propvolle hoofd te beantwoorden, maar te voelen wat nu écht jouw drijfveer vormt. Je kan immers pas écht doelen stellen en groeien als je weet wat jou drijft. Een boom heeft ook wortels die hem voeden!

We gaan samen aan de slag met praktische, speelse oefeningen en werkend met voorbeelden uit jouw eigen leven, in alle respect en empathie.

Wil jij je eigen drijfveren leren kennen? Schrijf je dan nu in voor het innerlijk leiderschap traject (Maar enkel als jíj het echt wil!)

klik hier