Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

NextStep coach Luc Deraedt heeft jarenlange ervaring als recruiter en bundelde zijn tips en tricks in De Werk-Wijze(r). Hij deelt met jou zijn tips ter voorbereiding van het sollicitatiegesprek. Want na die eerste euforie – yes, ik ben er bij! – slaan al gauw de zenuwen toe. Een goede voorbereiding is dus aan de orde om vol zelfvertrouwen naar het gesprek te stappen.

Ken het bedrijf

Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Als voorbereiding op je sollicitatiegesprek moet je sowieso al eens de website van het bedrijf uitvoerig raadplegen. Je hoeft niet alles van buiten te kennen, maar de kern moet je wel mee hebben. Voor zover je dat op de website kunt vinden, bedoelen we hiermee: wat is de activiteit van het bedrijf, wat zijn hun producten of diensten, hoelang bestaat het bedrijf al, wie is de eigenaar, hoe groot is het, wat voor soort klanten bedienen ze. Besteed hieraan niet meer tijd dan nodig, maar zoek wel die nuttige informatie op van waaruit je gerichte vragen kan stellen.

Je kan ook via de sociale media op zoek naar extra info en weetjes omtrent het bedrijf in kwestie, en wie weet vind je er ook wel nog omschrijvingen op terug van de huidige of vorige vacatures. Ken je mensen die er werken, of die er hebben gewerkt? Zeker even polsen natuurlijk, tenminste voor zover er geen discretie mee gemoeid is.

Het is ook nuttig om de bedrijfseconomische gegevens eens op te zoeken (hoeveel omzet maakt men er, hoeveel mensen werken er, hoelang bestaat het bedrijf al, wie zijn er de verantwoordelijken, etc.). De Kruispuntbank van Ondernemingen is een voor het publiek toegankelijke site waar je handelsrekeningen enz. kan raadplegen. Trendstop van uitgeverij Roularta is in België een van de meest complete databases met bedrijfsinformatie, en zo zijn er nog wel meer nuttige bronnen.

Cliché-vragen

Vaak worden er cliché-vragen gesteld op een interview. Wat zijn je sterkste eigenschappen, wat zijn je zwakste, wanneer was je voor het laatst boos, etc. Je kent ze misschien al. Wees hierop voorbereid en antwoord dan best niet met een cliché dat je op alle sites terugvindt. Je zou eens moeten weten hoeveel mensen er tegenwoordig ‘koppig’ zijn. Nee, wees origineel, denk er eens over na. Maar vooral, spreek gewoon de waarheid. Want “elk nadeel heb ook wel zijn voordeel”, sic Johan Cruyff.

Stel ook zelf niet te veel cliché-vragen. Een goede insteek kan zijn om te vragen welke criteria de belangrijkste zijn bij hun selectie van de definitieve kandidaat. Daar kan je dan verder op inspelen bij het afsluiten. Of je kan ook vragen naar de belangrijkste uitdagingen in de job en dit dan reflecteren op je persoonlijke kwaliteiten.

Wat wil jij graag weten?

Photo by Kaleidico on Unsplash

In de meeste gevallen, wanneer je op sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd, kreeg je al een functieomschrijving in handen. Dat is jammer genoeg niet altijd zo, maar bekijk het dan positief en bereid je voor met die vragen waarop je in elk geval een antwoord wil.

Als je op gesprek komt bij een selectiekantoor, bedenk dan dat heel wat vragen enkel op het bedrijf zelf, in een tweede ronde, aan de orde kunnen zijn. Als je veel vragen hebt, sorteer ze dan van essentieel naar minder belangrijk voor jou. Maak je vragenlijstje ook niet te lang, probeer aan te voelen hoeveel tijd je tegenpartij nog heeft, en check goed af hoever je kan gaan in het stellen van bijkomende vragen.

Neem je tijd

Plan in je agenda voldoende tijd in voor een sollicitatiegesprek, een blok van twee uur is doorgaans veilig genoeg. Als je op zeker wil spelen, vraag dan vooraf al even hoelang je moet voorzien. Het kan dat je bepaalde tests moet invullen en je hierdoor je planning zal moeten bijsturen. Zo vermijd je dat je een ander gesprek te kort nadien inboekt, en je kansen voor die andere job daardoor al op voorhand zijn verprutst.