Wat je visualiseert, trek je aan

Wat je visualiseert, trek je aan

Gastblog door NextStep coach Joris Plu

Iedereen heeft verschillende dromen, doelen in het leven. Van kleine tot grote. Dacht je er al eens aan om deze ook echt te visualiseren? Op deze manier ga je letterlijk je dromen en doelen aantrekken. Ga je telkens een stap dichterbij komen. En dat is uiteindelijk toch de bedoeling, neem ik aan? Ik geef je hieronder een oefening mee die je helpt om je dromen te visualiseren.

Je gaat merken dat als je deze oefening herhaaldelijk blijft doen, het een automatisme wordt, bijna een deel van je leven. En je zal voelen dat het steeds makkelijker en makkelijker wordt. ‘Wat je visualiseert trek je aan’ is een oefenmethode die je dagelijks kan gebruiken. Veel succes alvast!

Photo by Marija Zaric on Unsplash

Stap 1 – Tot rust komen

Ga bij voorkeur op zoek naar een hele rustige plek die voor jou persoonlijk heel goed aanvoelt. Zorg ervoor – indien het kan – dat je geen te nauwsluitende kledij of schoeisel draagt.
Zet je rustig neer. Zet je beide voeten op de grond of laat ze beiden de grond aanraken. Leg je handen op je benen. Ontspan je. Sluit je ogen. Voel jezelf rustig worden. Laat alle gedachten die in je opkomen gewoon komen, zonder er verdere aandacht aan te geven. Probeer ze ook niet weg te denken.

Stap 2 – Bewust ademhalen

Adem langzaam in gedurende zeven tellen. Hou dan zeven tellen je adem vast. Adem langzaam uit gedurende zeven tellen. Hou je adem terug zeven tellen vast.
Adem opnieuw langzaam in gedurende zeven tellen.
Blijf dit een tiental keer doen zonder jezelf te forceren.

Stap 3 – Visualiseren met al je zintuigen

Als je je rustig voelt, begin je dan een (vooraf) bepaalde situatie in te beelden, te visualiseren.
Heel belangrijk hierbij is dat je niet een gewone foto of bewegend beeld ziet van wat je wil visualiseren, maar vooral dat je heel diep ingaat op elk detail. Gebruik letterlijk al je zintuigen om hetgeen je gaat visualiseren nu heel intens te maken.

Bijvoorbeeld… voel de wind door je haren gaan, de zon op je huid schijnen, ruik, zie, hoor, proef… Beleef je visualisatie net alsof het echt is.

Want het ís echt. Wat je nu aan het doen bent, is het aantrekken in je leven van wat je aan het visualiseren bent.
Visualiseer je droom of je doel gedurende enkele minuten.

Stap 4 – Herhalen

Als je voelt dat het visualiseren goed is verlopen en het goed is op dit moment mag je, dit hoeft niet, terug naar stap 2 gaan en de ademhalingsoefening nogmaals doen.
Na deze oefening open je je ogen en kom je terug in de huidige werkelijkheid.

Doe dit gerust verschillende keren per week. Na enkele keren wordt dit een automatisme en gaat het allemaal heel vlot gaan. Het zal een deel van je manier van positief leven worden.

Geniet van het aantrekken van je visualisaties!

Wie is…Joris Plu?

Joris Plu is NextStep coach in de regio Mechelen – Leuven – Hasselt.

Joris is sinds meer dan 20 jaar een inspirerende persoonlijke coach, mentor en trainer bij wie het woord ‘opgeven’ niet bestaat. Hij laat je jouw doelen en dromen waarmaken die diep in jezelf zitten. Hij is er voor iedereen die zichzelf wil verrijken en verder wil.
Leef in het ‘nu’. Geniet elke dag van de vele kleine dingen in je eigen leven die zo groots kunnen zijn.

Joris heeft er ook een doe-boek over geschreven: “Hoeveel lentes heb jij nog tegoed in je leven?”
Verkrijgbaar via elke boekhandel.