Sollicitatietips uit ‘De Werk-Wijze(r)’: Balans

Sollicitatietips uit ‘De Werk-Wijze(r)’: Balans

Coach Luc Deraedt heeft een boek uitgebracht: “De Werk-Wijze(r)”. Aan de hand van korte, praktische tips of anekdotes, legt hij uit hoe je de job van jouw leven vindt, of omgaat met sollicitanten en medewerkers. We laten jullie graag enkele passages meelezen om er ook wijzer uit te worden:

boek rond solliciteren en sollicitanten

BALANS? WELKE BALANS?

Het is een vreemde term: work-life balance. Het gebeurde al meerdere keren dat ik las van mensen die problemen hebben met die term, en ik begrijp het enigszins wel. Precies alsof werken geen leven zou zijn, en dat beide mekaar moeten ‘opheffen’ of dus in evenwicht brengen. Uiteraard is werken part of life, en zelfs één van de allerbelangrijkste factoren voor een gelukkig leven. Dus is het woordje ‘life’ misschien minder goed gekozen, en zou bijvoorbeeld work-family of work-friends balance al een betere keuze zijn geweest. Ik kan ervan meespreken, het is voor mij, zoals voor zoveel mannen allicht, een probleem geweest waar ik nog maar enkele jaren vanaf ben geraakt.

KEEP IT SIMPLE?

Ik ken meerdere bedrijfsleiders die nog altijd zeer tevreden zijn met de no nonsense manier van rekruteren die ze al sinds jaar en dag gewoon zijn. Sommigen gaan nog graag eens privé bij de kandidaat (en diens partner) langs, om de partner te leren kennen en de omgeving te bespeuren waarin iemand woont. Hoe je woont, vertelt veel van hoe je als mens in mekaar steekt. Anderen gaan steevast over de middag lunchen met een kandidaat die hen bevalt, bij wijze van tweede gesprek: in een gemoedelijke sfeer achterhalen of de click er daadwerkelijk is. En dat is voor hen voldoende om te beslissen. Tja, als dat werkt, en de intuïtie is goed, waarom zou je het dan complexer maken? Maar uiteraard zijn er op zijn minst evenveel bedrijfsleiders bij wie dit niet zo werkt, en die niet zo snel hoogte krijgen van een nieuwe medewerker. Daarvoor bestaan dus selectiekantoren als dat van ons.

Wees steeds zo naturel mogelijk. Als je je namelijk anders voor doet dan je bent, wil dat dan zeggen dat je niet tevreden bent met wie je bent? Nee, de reden hiervan is vaak onzekerheid, je denkt dat je dit of dat moet zeggen of doen. Meestal werkt dat echter tegen je. Onnatuurlijke houdingen vallen op, bevestigen je gebrek aan assertiviteit en dan geraak je er zeker niet door… Vergeet ook niet dat je straks op je werkplek onmogelijk kan ‘acteren’. Je toont je dus beter maar op je best van in het begin. Tenslotte moet je jezelf wel verkopen en dat gaat nu eenmaal gemakkelijker als je vooral de goede kanten belicht. Jij gaat toch ook geen nieuwe vaatwasser kopen van een verkoper die vooral focust op wat de machine niet of minder goed kan?

WAT HEBBEN WE GELEERD?

In iedereens carrière zijn er wel eens goede en minder goede momenten. Meestal gaat niet alles over rozen en maak je — vaak door omstandigheden waarop je zelf geen vat hebt — soms onverwachte tegenslagen mee. Maak daarom van alles het beste, en geef er steeds een positieve wending aan. Uit alles wat niet is gelukt of tegenviel, heb je ook geleerd, dus focus je vooral daarop. “Wat heb ik hiermee gedaan, hoe heeft dit me professioneel of als mens gesterkt?” Werkgevers willen liever niet teveel geklaag en gezaag horen tijdens een sollicitatiegesprek, want dat scherpt de interesse in je kandidatuur geenszins. Dus nog eens, we tonen ons van onze beste kant tijdens een gesprek. En dat kun je, zonder je authenticiteit te verloochenen. Bereid je dus maar goed voor.

‘De Werk-Wijze(r)” is te verkrijgen via Lucs site, of in de betere boekhandel via het ISBN-nummer 9789090296241.

Wil jij je heroriënteren? Moet of wil jij opnieuw solliciteren? Ook daarbij kan loopbaanbegeleiding jou helpen.