Radical Collaboration ®

Bewust kiezen voor samenwerken

Wat is Radical Collaboration?

Radical Collaboration is een gepatenteerde methode om samenwerking binnen de organisatie te verhogen. Leiders erkennen dat doeltreffend samenwerken niet alleen noodzakelijk is om succesvol te zijn, maar essentieel geworden is om te kunnen overleven. Organisaties kunnen immers niet competitief zijn als werknemers niet eerst intern kunnen samenwerken.

Doeltreffend samenwerken is de snelste, gemakkelijkste en meest kostenefficiënte manier om als organisatie meer effectief en succesvol te zijn.

Waarom Radical Collaboration volgen?

  • Wil je vertrouwen, dialoog, openheid, creëren in jouw team of organisatie?
  • Wens je dat er in jouw werkplek wederzijdse steun, samenwerking en een gedeelde visie heerst?
  • Wil je de creativiteit, durf en betrokkenheid van je medewerkers verhogen?
  • Zoek je naar tools om moeilijke kwesties openlijk aan te kaarten?
  • Wil je dat je medewerkers zich belangrijk, competent en gerespecteerd voelen?

Ontdek onze werkwijze

bol-1

De intentie om samen te werken

Een niet-defensieve houding aannemen en je engageren voor wederzijds succes in je relaties.

bol-2

Oprecht zijn

Bereid zijn om een klimaat te creëren waarin mensen zich veilig genoeg voelen om moeilijke kwesties aan te kaarten.

bol-3

Verantwoordelijkheid nemen

Voor alle keuzes die je maakt, ook als gevolg van je niet-handelen, en voor de voorziene en onvoorziene consequenties ervan.

bol-4

Bewustwording

Jezelf diepgaand leren kennen alsook bewust worden van wat er bij de andere leeft. De bereidheid tonen om moeilijke, interpersoonlijke kwesties aan te pakken.

bol-5

Oplossen & onderhandelen

De constructieve “interest-based” benadering gebruiken om te onderhandelen bij conflicten die onvermijdelijk in elke relatie ontstaan.

Voor wie is Radical Collaboration?

Radical Collaboration richt zich naar individuen of bedrijven die de interne samenwerkingen willen versterken. Het kunnen opbouwen van succesvolle samenwerkingsrelaties is cruciaal voor elk individu, team of organisatie dat zijn potentieel maximaal wil benutten.  Dit programma staat open voor alle medewerkers en hun leidinggevenden.

Men kan deelnemen aan de vaste opleidingsdagen (zie data hieronder) of de training in-house laten organiseren in de eigen organisatie.

Is jouw bedrijf een Rode of Groene Zone?

Na deze 3-daagse training heb je alle tools in handen om van jouw organisatie een ‘Groene Zone’ te maken. In de visie van Radical Collaboration zijn Groene Zones plekken waar er er veel vertrouwen, dialoog, openheid, wederzijdse steun, samenwerking en een gedeelde visie heerst. Mensen zijn meer open en eerlijk, waardoor het gemakkelijker wordt om problemen aan te pakken. Men is immers bereid om openlijk moeilijke kwesties aan te kaarten. De creativiteit verhoogt doordat mensen meer risico’s durven te nemen. Als er iets fout gaat, ligt de focus veeleer op “leren uit” dan op “beschuldigen”.

Groene zone omgevingen helpen mensen om zich belangrijk, competent en gerespecteerd te voelen. Research toont aan dat Groene Zone organisaties op lange termijn veel beter presteren dan Rode Zone organisaties.

Trainer

Jouw trainer is Filip Bauwens, coach en zaakvoerder van NextStep coaching. Filip is professioneel erkend coach via ICF (PCC) en is een ervaren spreker op workshops en trainingen. Zijn passie is de ‘next step’ aan de mensen zelf te laten ontspruiten. Filip volgde de officiële Radical Collaboration® opleiding.

NextStep coaching BV is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsinstituut.

Data en locatie

Radical Collaboration (3-daagse)

• Dag 1: 25/08/2020, van 9:30 tot 17:00
• Dag 2: 26/08/2020, van 9:30 tot 17:00
• Dag 3: 27/08/2020, van 9:30 tot 17:00

NextStep coaching bv

Radical Collaboration (3-daagse)

• Dag 1: 25/11/2020, van 9:30 tot 17:00
• Dag 2: 26/11/2020, van 9:30 tot 17:00
• Dag 3: 27/11/2020, van 9:30 tot 17:00

NextStep coaching bv

Tarieven

Standaardtarief: 1255€ excl. btw

Korting via kmo-portefeuille mogelijk, vermeld dit bij je inschrijving

De Radical Collaboration®-Manual t.w.v. 130€ is inbegrepen in de deelnameprijs, evenals 3x lichte lunch, niet-alcoholische dranken en versnaperingen voor tijdens de pauzes.

De betalings- en annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Getuigenissen deelnemers

Toen ik startte met outplacement was ik al volop ‘in het wilde weg’ aan het solliciteren. Na 4 sessies was het voor mij zeer duidelijk dat ik in de verkeerde richting aan het solliciteren was en had ik een zeer duidelijk doel voor ogen na het wegwerken van persoonlijke blokkades, sterktes en zwaktes die in kaart werden gebracht en de randvoorwaarden die moeten ingevuld zijn om je droomjob te kunnen uitvoeren.

 

outplacement nathalie berte 2 (aka karolien)

Van zodra duidelijk was in welke functie en sector ik mijn droom kon najagen, kwam het solliciteren in een stroomversnelling en kreeg ik twee maanden erna de blijde boodschap om mijn droomjob te kunnen uitvoeren! Zonder de schitterende begeleiding had ik nooit gestaan waar ik nu stond en ongetwijfeld in een job
beland onder mijn eigen niveau.

outplacement Nathalie Berte (aka Karolien)

De coach die mij begeleid heeft, was (en is!) enorm betrokken en gemotiveerd, en ook zeer motiverend. Zelfs als ik na vijf stappen vooruit er weer vier achteruit zette bleef ze in mij geloven en kreeg ze me terug op mijn spoor, en daar heeft ze enorm veel energie en tijd in gestoken. Dit was zoveel meer dan outplacement
begeleiding…

outplacement barbara masson 2 (aka Chris)

Ik vond de outplacementbegeleiding véél meer omvattend en impactvol dan ik voordien verwacht had. De eerste weken/maanden ging de aandacht volledig naar het uitvissen van waar mijn moeilijkheden op het werk kwamen, en naar waar mijn sterktes en mijn struikelblokken lagen. Dit was een enorm intensief programma dat mijn leven werkelijk veranderd heeft. Ik heb zeer veel inzicht gekregen in mezelf en in anderen, en vind het nu veel gemakkelijker om mijn eigen weg te zien en te bewandelen.

outplacement barbara masson

Heb je nog vragen over deze training?

Aarzel niet om ons te contacteren!