Radical Collaboration ®

Bewust kiezen voor samenwerken

Wat is Radical Collaboration®?

Radical Collaboration® is een gepatenteerde methode om samenwerking binnen de organisatie te verhogen en is bovendien internationaal onderzocht op effectiviteit. Leiders erkennen dat doeltreffend samenwerken niet alleen noodzakelijk is om succesvol te zijn, maar essentieel geworden is om te kunnen overleven. Organisaties kunnen immers niet competitief zijn als werknemers niet eerst intern kunnen samenwerken.

De training berust op vijf vaardigheden: met de juiste intentie starten – openheid creëren – verantwoordelijkheid opnemen – bewustzijn van de consequenties van je keuzes – onderhandelingsvaardigheden.

Waarom Radical Collaboration® volgen?

 • Wil je vertrouwen, dialoog, openheid, creëren in jouw team of organisatie?
 • Wens je dat er in jouw werkplek wederzijdse steun, samenwerking en een gedeelde visie heerst?
 • Wil je de creativiteit, durf en betrokkenheid van je medewerkers verhogen?
 • Zoek je naar tools om moeilijke kwesties openlijk aan te kaarten?
 • Wil je dat je medewerkers zich belangrijk, competent en gerespecteerd voelen?

Doeltreffend samenwerken is de snelste, gemakkelijkste en meest kostenefficiënte manier om als organisatie meer effectief en succesvol te zijn.

De data zijn nog niet gekend. Mail ons voor meer informatie.Ontdek onze werkwijze

bol-1

Met de juiste intentie starten

Een niet-defensieve houding aannemen en je engageren voor wederzijds succes in je relaties.

bol-2

Openheid creëren

Bereid zijn om een klimaat te creëren waarin mensen zich veilig genoeg voelen om moeilijke kwesties aan te kaarten.

bol-3

Verantwoordelijkheid opnemen

Voor alle keuzes die je maakt, ook als gevolg van je niet-handelen, en voor de voorziene en onvoorziene consequenties ervan.

bol-4

Keuzes en consequenties

Jezelf diepgaand leren kennen alsook bewust worden van wat er bij de andere leeft. De bereidheid tonen om moeilijke, interpersoonlijke kwesties aan te pakken.

bol-5

Onderhandelings
-vaardigheden

De constructieve “interest-based” benadering gebruiken om te onderhandelen bij conflicten die onvermijdelijk in elke relatie ontstaan.

Getuigenissen deelnemers

Heel intensief, prachtige kaders met heel veel diepgang. Dit zou je moeten volgen als je inzicht wil krijgen in de dynamieken tussen mensen (zowel privé als in werkrelaties) zodat communicatie en samenwerken veel effectiever kan verlopen.

Mie Beullens

raco mie beullens

Heel fijn gegeven, er was een goede balans tussen theorie en oefeningen, humor en deskundigheid. Verrast door de vlotheid van de Interest Based benadering en de lagen onder de Firo theorie. Een aanrader voor iedereen die constructief wil samenwerken met anderen en positieve stappen wil zetten in de eigen ontplooiing.

Pascaline Roels

raco pascaline

Als leidinggevende zijn in deze cursus heel wat nuttige en interessante elementen te vinden, zoals IBN en Firo. De cursus helpt zowel in persoonlijke ontwikkeling als in het verbeteren van je team resultaten.

Luc Cambré

Raco Luc

Heel interessant voor mensen die vaak moeten onderhandelen of samenwerken met anderen. De oefeningen geven extra handvaten. Zelf ga ik nu dankzij de training makkelijker durven uitkomen voor wat ik wil in plaats van te veel over de risico’s te blijven nadenken.

I.V.

Raco isabelle

Een leerzame en diepgaande cursus, toepasselijk zowel professioneel als privé. Zelfs binnen organisatie voor diverse afdelingen toepasbaar. Het gedeelte over onderhandelingsfasen is zeer interessant!

M. D.

raco mileen

Aangenaam verrast door de diepgang en de hoeveelheid van de oefeningen. Zeer levendige begeleiding met veel aandacht voor interventies en persoonlijke vragen. Deze cursus moet je volgen als je beter wil samenwerken met collega’s en leidinggevenden en je eigen defensiemechanismen wil leren kennen.

Peter Massy

raco peter massy

“Je kan niet extern concurreren als je niet eerst intern kan samenwerken”

Bekijk de TEDx talk van Jim Tamm, grondlegger van de Radical Collaboration® methode, over Rode en Groene zones en het overwinnen van defensief gedrag.

Is jouw bedrijf een Rode of Groene Zone?

Na deze 3-daagse training heb je alle tools in handen om van jouw organisatie een ‘Groene Zone’ te maken. In de visie van Radical Collaboration® zijn Groene Zones plekken waar er er veel vertrouwen, dialoog, openheid, wederzijdse steun, samenwerking en een gedeelde visie heerst. Mensen zijn meer open en eerlijk, waardoor het gemakkelijker wordt om problemen aan te pakken. Men is immers bereid om openlijk moeilijke kwesties aan te kaarten. De creativiteit verhoogt doordat mensen meer risico’s durven te nemen. Als er iets fout gaat, ligt de focus veeleer op “leren uit” dan op “beschuldigen”.

Groene zone omgevingen helpen mensen om zich belangrijk, competent en gerespecteerd te voelen. Research toont aan dat Groene Zone organisaties op lange termijn veel beter presteren dan Rode Zone organisaties.

RODE ZONE

 • Gebaseerd op angst
 • Defensief
 • Agressieve toon
 • Eigenbelang
 • Vijandige sfeer
 • Rigide
 • Interne rivaliteit

GROENE ZONE

 • Gebaseerd op vertrouwen
 • Coöperatieve toon
 • Gezamenlijke winst voor ogen
 • Verbondenheid en betrokkenheid
 • Problem-solving mentality
 • Open voor inspiratie en innovatie
 • Nieuwsgierigheid en creativiteit

Welke vaardigheden krijg je aangeleerd?

 • Luistervaardigheid: Wat is luisteren wel, en wat is het niet? Wat is echt ‘open’ luisteren, en hoe doe je dat?
 • Omgaan met defensief gedrag: Wat zijn oorzaken en gevolgen van defensief gedrag? Welke vormen kan het aannemen?
 • Onderhandelingsvaardigheden: We moeten vaker onderhandelen dan we denken, zowel thuis als op het werk. Hoe krijg je zicht op de behoeften om zo de juiste afspraken te maken?
 • Conflictsituaties: Conflicten ombuigen, vermijden dat je eigen ‘rode knop’ wordt ingedrukt
 • Inzicht in je eigen denk- en gedragspatronen: bewustworden van patronen die vlotte communicatie blokkeren en deze actief gaan doorbreken.

Voor wie is Radical Collaboration®?

Radical Collaboration® richt zich naar individuen of bedrijven die de interne samenwerkingen willen versterken. Het kunnen opbouwen van succesvolle samenwerkingsrelaties is cruciaal voor elk individu, team of organisatie dat zijn potentieel maximaal wil benutten. Dit programma staat open voor alle medewerkers en hun leidinggevenden.

Men kan deelnemen aan de vaste opleidingsdagen (zie data hieronder) of de training in-house laten organiseren in de eigen organisatie.

 

Trainer

Jouw trainer is Filip Bauwens, coach en zaakvoerder van NextStep coaching. Filip is professioneel erkend coach via ICF (PCC) en is een ervaren spreker op workshops en trainingen. Zijn passie is de ‘next step’ aan de mensen zelf te laten ontspruiten. Filip volgde de officiële Radical Collaboration® opleiding.

NextStep coaching BV is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsinstituut.

Data en locatie

De data zijn nog niet gekend. Mail ons voor meer informatie.Tarieven

Standaardtarief: 1255€ excl. btw

Korting via kmo-portefeuille mogelijk, vermeld dit bij je inschrijving

De Radical Collaboration®-Manual t.w.v. 130€ is inbegrepen in de deelnameprijs, evenals 3x lichte lunch, niet-alcoholische dranken en versnaperingen voor tijdens de pauzes.

De betalings- en annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Heb je nog vragen over deze training?

Aarzel niet om ons te contacteren!