Personal coaching

Sterker in je job

Personal coaching helpt werknemers groeien

Worstelt één van je werknemers met zijn of haar job? Overweeg dan om de werknemer een individueel coachingstraject te laten opstarten met een NextStep coach. In overleg met de leidinggevende of HR-verantwoordelijke worden de thema’s bepaald die binnen deze personal coaching aan bod moeten komen.

Communiceren en leidinggeven: feedback geven, constructieve positie in het team innemen, coachende vaardigheden ontwikkelen, onderhandelingstechnieken.

Self Management: prioriteiten stellen, uitdagingen en deadlines, stressmanagement, burn-out/bore-out voorkomen, loopbaanoriëntatie, …

Attitudes: ondernemingszin ontwikkelen, werkattitude verbeteren, verandering in de organisatie een plaats geven, organisatiestructuur en sensitiviteit ten opzichte van de organisatie verhogen, …

Met de hulp van Filip slaagde ik er stap voor stap in mezelf, mijn omgeving en mijn leven rationeel te bekijken. Ik leerde mezelf en de triggers uit mijn verleden beter kennen. Filip slaagde er in op een heel laagdrempelige én geloofwaardige manier mij als coachee mijn eigen grenzen te laten opzoeken en te verleggen en me goesting te laten krijgen om met gedrag te experimenteren. Het zorgde voor diepgaande en wezenlijke veranderingen. Mijn hierdoor versterkt zelfbewustzijn helpt me om op een authentieke manier solide en in mentale rust in mijn leven te zijn. Filip is als coach open, creatief en geduldig. Hij heeft me de ondersteuning kunnen bieden die ik nodig had om als leidinggevende ingenieur succesvol te zijn in mijn job.

Het was zeker geen evidentie in onze organisatie om coaching in te zetten: we hadden dit nog nooit gedaan en binnen ons “rationeel wetenschappelijk” instituut bestaat er algemeen toch wel een zekere scepsis ten overstaan van deze “softere” activiteiten. Wij zijn echter aangenaam verrast. De combinatie die Propel|NextStep aanbiedt van coach én ingenieur heeft zeer goed gewerkt. Deze manier van begeleiden zal in de toekomst meer ingezet worden.

Praktisch:

De duur van dit traject is afhankelijk van de functie van de werknemer, de uitgangspositie en het vooropgestelde doel. Een standaardtraject gaat uit van een vijftal sessies van 2 uur.

Het traject wordt samengesteld aan de hand van de persoonlijke doelen, in overleg met leidinggevende/HR-verantwoordelijke.

Persoonlijke begeleiding kan aangevuld worden met groepsworkshops naargelang de behoefte en de doelstellingen van het traject.

Het coachingstraject wordt door de werkgever aangeboden aan de werknemer. De werkgever heeft dan ook recht op terugkoppeling over het verloop van traject door de coach. Het is echter aan de coachee zelf om te bepalen hoeveel details van de coaching hij/zij wil delen met de werkgever.

Indien de werkgever zelf geen inspraak wenst over het traject, kan het volstaan om de werknemer op de hoogte te brengen van de mogelijkheid van loopbaanbegeleiding via VDAB-loopbaancheques.

personal coaching individuele jobcoaching loopbaancoaching nextstep coaching