Ontdek je drijfveer

Ontdek je drijfveer

Weten wat je drijft, is één van de 5 elementen die van belang zijn om je innerlijk leiderschap te boosten. Daarom besteden we er ook een volledige dag aan in ons Traject Innerlijk Leiderschap. Hier lees je meer over het belang van drijfveren en wat je kan doen om er beter contact mee te krijgen.

Wat geeft jou vuur?

Je kan pas écht doelen stellen en groeien als je weet wat jou drijft. Je drijfveren of je wil zijn de dingen die jou vooruit helpen in het leven. Het vuurt je aan. Het brengt je bij je passie!

Heb jij een goed contact met je drijfveren?

Als het antwoord op één van onderstaande vragen ‘ja’ is, dan heb je er nood aan om je drijfveren eens onder de loep te nemen. Er manifesteert zich dan namelijk een onbalans, iets dat niet helemaal op z’n plaats is, en dat kost jou energie!

 • Ben je op zoek naar de dingen die jou weer zin doen krijgen in het leven?
 • Wil je jezelf beter leren begrijpen en zo meer vat krijgen op je eigen verhaal?
 • Worstel je met je eigenwaarde omdat je de waarde van je verhaal niet inziet?
 • Ben je (het) moe en wil je meer energie krijgen?
 • Wil je de rode draad in je leven opsporen?
 • Zin om te ontdekken op welke manier jij de hoofdrol speelt in je eigen leven?
Ontdek je drijfveer

Ontdek je drijfveer via coaching of training

Hoe leer je je drijfveren kennen? Door een antwoord te vinden op een simpele vraag: Wat geeft jou energie? Wat zorgt er voor dat jouw innerlijke vuur gaat branden? Het antwoord daarop is echter niet altijd zo makkelijk te bedenken. Doordat we al te vaak geleerd hebben om onze eigen wil te negeren en vooral te doen wat anderen van ons verlangen, zijn we soms het contact met onze innerlijke stem verloren. Hoe weet je wat echt ‘van jou’ is, en wat van iemand anders?

Geen reden tot paniek, echter! Tijdens de loopbaancoaching, of in het traject Innerlijk Leiderschap, kan je aan de slag met diverse technieken om je drijfveren te ontdekken. Hierbij gebruikt de coach/trainer een mix van praktische oefeningen, visualisatietechnieken, verhaalmethodiek om te leren zien wat de essentie is van jouw mens-zijn.

Waar kom je vandaan, waar wil je naartoe en wat kan je onderweg vooruit helpen? Je leert de (onbewuste) drijfveren benoemen die jouw handelingen bepalen. Door de oefeningen krijg je hier een heel duidelijk zicht op en leer je om je energie op een juiste manier in te zetten. Dat bespaart je heel wat stress en gepieker!

Wat levert het jou op?

Waarom zou je moeite doen om je eigen drijfveren te leren kennen? De voordelen zijn legio! We sommen ze hier even op:

 • Je krijgt inzicht in je eigen verhaal. Dit verhaal wordt een houvast om je toekomst vorm te geven.
 • Je ontdekt waarin jij een held bent. Velen denken geen held te zijn. Het is verrassend te merken hoeveel impact het ontdekken van je eigen heldendom, in kleine of in grote dingen, jou doet groeien als mens.
 • Je boost je eigenwaarde: wat maakt jou uniek en waardevol?
 • Je krijgt meer energie doordat je glashelder weet wat voor jou belangrijk is in het leven.
 • Je gaat constructief om met feedback om verder te bouwen aan je verhaal. Op deze manier blijf je steeds open staan voor persoonlijke groei.

Ik heb geleerd dat ik een groot deel van mijn leven heb laten leven en dat ik het nu echt in eigen handen neem en zelf (be)leef!