Online coaching

Loopbaanbegeleiding, burn-out coaching, hsp coaching

online coaching
online coaching

Online coaching via zoom, skype of hangout

Wist je dat de NextStep coaches ook online coaching aanbieden? Zowel voor loopbaanbegeleiding, burn-out coaching en hsp-coaching biedt online coaching een veilig alternatief in deze uitdagende tijden.

Juist in deze tijd is het fijn om je zorgen en verhaal kwijt te kunnen. De dingen even vanuit een ander perspectief leren zien en handvatten aangereikt  krijgen om met alle gevoelens en veranderingen om te leren gaan. Onze coaches zijn er voor jou, ook – en zeker- nu!

 

Hoe werkt online coaching?

Online coaching werkt op dezelfde manier als face-to-face. Bij NextStep hebben we onze beproefde coaching tools omgezet naar digitale vorm. Zo garanderen we jou dezelfde kwaliteit, veilig vanuit je eigen huis.

Hoe een online coaching aanvragen?

 • Vul het contactformulier in voor een gratis kennismakingsgesprek. Heb je al een voorkeur voor een coach of een specifieke vraag, geef dit dan mee in de opmerking.
 • Je aanvraag wordt toegewezen aan één van onze NextStep coaches, die je zo spoedig mogelijk zal contacteren om een kennismaking in te plannen.
 • Je ontvangt van je coach een uitnodigingslink (en eventueel een wachtwoord) voor een online meeting via Zoom, Skype of Hangout (dit kunnen jullie onderling afspreken)
 • Op het moment van je afspraak klik je op de link.
 • Indien gevraagd, vul je het wachtwoord in.
 • In de online meeting vertel jij jouw verhaal en wat er op dit moment in je leven speelt.
 • De coach legt uit wat er mogelijk is in online loopbaanbegeleiding of burn-out/hsp coaching.
 • Als er een klik is, kan je met je coach de volgende sessies inplannen.
 • De duur van dit traject is volledig afhankelijk van jouw situatie. Je bespreekt met je coach een plan van aanpak en een inschatting van het aantal sessies.

Online coaching in tijden van corona

 • Zie je opeens je inkomen volledig of gedeeltelijk wegvallen?
 • Maak je je zorgen over de impact van de maatregelen op je job?
 • Vind je het switchen tussen thuiswerk en werken op je werkplek moeilijk?
 • Vind je geen tijd en ruimte meer voor jezelf doordat iedereen nu thuis is?
 • Maak je je zorgen over de toekomst?
 • Voel je je eenzaam, gespannen of onzeker?

Er zijn veel dingen die jou op dit moment stress of verdriet kunnen opleveren. Onze coaches bieden je een luisterend oor en om je te helpen deze moeilijke tijd door te komen.

Online coaching met vdab loopbaancheques?

Ja, ook voor online loopbaanbegeleiding kan je je loopbaancheques inzetten! Voor slechts €80 kan je 7 uur online loopbaancoaching krijgen. Burn-out coaching en HSP-coaching vallen buiten de mogelijkheden van de loopbaancheque. Alle info over de loopbaancheque vind je hier.

Neem je loopbaan opnieuw in eigen handen

Waarom kiezen voor een NextStep coach?

NextStep is een gemandateerd loopbaancentrum en een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsinstituut.

Er zijn veel loopbaancentra. We willen dat jij de juiste keuze maakt. We willen jou een klare kijk geven op waar bij ons focus ligt (en waar niet).
Het grote verschil zit in de rol die we (niet) spelen in het jezelf leren kennen.

Waar we op inzetten:

 • je leert wat versterkend werkt voor jou
 • je krijgt inzicht in je volledige loopbaanpad
 • we brengen jou voorbij je denken
 • we trekken het perspectief (eerst) wijd open
 • jij ontdekt zelf de vraag achter de vraag
 • je gaat aan slag met de achterliggende ondermijnende en versterkende patronen
 • we dragen met plezier al onze kennis van de arbeidsmarkt over
 • samen bereiden we jouw sollicitatiecampagne voor

Praktisch bieden we:

 • Coaches met een stevige dosis ervaring
 • Vestigingen over heel Vlaanderen en Brussel
 • Begeleiding in het Nederlands, Frans of Engels (indien via vdab loopbaancheque: enkel in het Nederlands)
 • Online coaching en coaching in natuurlijk kader mogelijk

Formules:

Getuigenissen van onze coachees

Loopbaanbegeleiding 3

Loopbaanbegeleiding 2

Loopbaanbegeleiding

Getuigenissen loopbaanbegeleiding

Een heuse ervaring! Ik motiveer iedereen om ook loopbaanbegeleiding te volgen. Ik verwacht dat de impact enorm zal zijn. Niet dat mijn functie direct zal veranderen, maar ik ben wel veranderd.

An Desmit

LBB An Desmit

Het samen uitzoeken vanwaar negatieve gevoelens vandaan komen en het omzetten van die gevoelens & oplossingen zoeken om ze te gebruiken in mijn job, dat heeft mij tot hiertoe gesterkt.

D.R.I.

LBB D.R.I.

Over de hele lijn positief. Dit heeft me echt een boost gegeven, mijn zelfvertrouwen is helemaal terug. Mijn coach heeft mij laten inzien dat ik op mijn leeftijd nog heel wat te bieden heb op de arbeidsmarkt.

LBB C.K.

Héél interessant en leerrijk. Het heeft mij geholpen mijn talenten en sterktes te ontdekken. Ook heel handige tips voor cv, motivatiebrief en sollicitaties!

Lieselot Verschueren

LBB Lieselot Verschueren

Ik ben na 33 jaar doelloos ‘gaan, gaan, gaan’ eindelijk eens gestopt. Via de begeleiding ben ik er achter gekomen wat ik wil en hoe ik dit kan realiseren. Bedankt, Veerle! De 2e cheque was zeker geen overbodige luxe.

N.S.

LBB N.S.

De loopbaanbegeleiding gaf me meer zelfvertrouwen, ik kan nu meer rust inbouwen en gepast assertief reageren. Ik ontdekte dat ik bepaalde patronen vertoon in werksituaties en ben me er nu meer bewust van hoe ik op die situaties kan reageren. Zeer tevreden!

– S.

LBB S.P.

Leerrijk en positief. Mezelf beter leren kennen en begrijpen. Zelfvertrouwen opgebouwd dankzij Lies.

C.T.

LBB C.T.

Ik vond de loopbaanbegeleiding interessant om stil te staan bij je vaardigheden en werkpunten. Ik ervaarde het als een steun in een moeilijke periode op professioneel vlak.

G.V.d.H.

LBB GVDH

Al vanaf de eerste sessie was er een heel goed contact. De coach luisterde en analyseerde het probleem zeer snel. Moeilijke vragen werden daarbij niet geschuwd. Na afloop van de sessies weet ik precies waar mijn sterktes en werkpunten liggen. Kortom, een nieuwe focus die me zeker zal helpen in mijn verdere leven en carrière.

Tim Van Hautte

LBB Tim Van Hautte

Originele aanpak waardoor nog dieper is ingegaan op mijn persoonlijkheidstrekken. Dankzij Marion´s aanpak ben ik er mij van bewust geworden waarom ik problemen ondervind met grenzen stellen. De impact op mijn loopbaangeluk zal behoorlijk zijn door de nieuwe inzichten die ik verkregen heb betreffende mijn communicatie naar anderen toe.

Anoniem

LBB Anoniem

Ik vond de loopbaanbegeleiding heel verrijkend en versterkend. Filip heeft mijn afwezige zelfvertrouwen terug naar boven gehaald en mij een duidelijk en concreet zicht op mijn professionele toekomstplannen helpen opmaken. Filip speelde heel flexibel in op mijn noden/vragen. Qua aanpak hier zeker geen verplichte nummertjes maar een mooie aanpak op maat.

Anoniem

LBB Anoniem

De loopbaanbegeleiding heeft me veel klaarheid gebracht in mijn functioneren. Het is een houvast en een grote steun om verder te doen met wat ik bezig ben. Het geeft me meer vertrouwen . àZelfvertrouwen. Een echte aanrader voor wie op zoek is naar zichzelf, een uitdaging…

Verena S.

LBB Verena S.

Verrijkend en vérreikend qua psychologische inzichten, wat buiten mijn verwachtingen viel. Er wordt een individueel traject aangeboden, adhoc. Afgelijnd, vooraf bepaald is hier niet aan de orde. De Lifehack reikt middelen aan waar men zowel professioneel als privé een stap verder kan zetten.

Dana V.

LBB Dana V.

Inspirerend. Doorheen de sessies heb ik een beter inzicht gekregen in mijn troeven en persoonlijke functioneren. Nog voor het einde van het traject heb ik dit goed in de praktijk kunnen in- en toepassen.

M. L.

LBB M.L.

Goed, inspirerend, inzichtsverschaffend over eigen kwaliteiten, werkpunten, betere zelfkennis en zelfvertrouwen. Flexibele aanpak: geen voorgekauwd traject, maar 100% aangepast aan de noden en wensen van de persoon.

Anoniem

LBB Anoniem

Zeer persoonlijke aanpak, vertrekkend uit het “levensverhaal” of “levenservaringen” om te achterhalen wat je echt kan boeien en wat je echt goed kan. Van hieruit werd al snel de vertaling gemaakt naar de professionele markt: welke soort jobs voldoen hier dan aan. Daarnaast werd ook goed in kaart gebracht wat de persoonlijke sterke punten zijn en waaraan nog gewerkt kan worden. Coaching sessies hebben me echt geholpen om antwoorden te vinden op de vragen waarmee ik aan de sessies begon en laten me nu toe om doelgericht de volgende stap te zetten.

M.D.

LBB M.D.

Het was heel erg persoonlijk en op maat. Een begeleiding waar er écht naar mij gekeken en geluisterd werd. Het heeft me ook nieuwe inzichten en AHA momenten opgeleverd. Daarnaast was het ook een hulpmiddel om niet alleen rationeel maar ook met mijn gevoel te beslissen. Het proces heeft me terug wat vertrouwen gegeven dat ik mijn weg zal vinden. Bedankt Els.

L.B.

LBB L.B.

Dankzij de begeleiding van Els heb ik mijn positieve kwaliteiten kunnen omzetten in een positief sollicitatiegesprek met een nieuwe job als uitkomst.

V.H.W.

LBB V.H.W.

Ik voelde me begrepen en gehoord en had na afloop weer zin om de dingen aan te pakken waar ik nog tegenaan loop. Doelgericht, confronterend en verhelderend tegelijkertijd, precies wat ik nodig had.

Tamara De Meester

LBB Tamara DM

Het was een hele ervaring! Een last die van me wegvalt, een verademing als het ware. Ik verwacht nu de richting te vinden die echt voor mij bestemd is.

Patricia Van Den Broeck

LBB Patricia VDB

Neem nu jouw loopbaangeluk in eigen handen

START MET EEN GRATIS INFO GESPREK

Vul hieronder je gegevens in, dan neemt een van onze loopbaancoaches zo snel mogelijk contact met je op.