Workshop: Maak van je gevoeligheid je kracht

Je bent niet langer slachtoffer van de situatie

(hoog)gevoeligheid hsp hoogsensitief
hsp coaching

Worstel je met je (hoog)gevoeligheid?

 • Ben jij extra gevoelig voor licht, geur, geluid, aanrakingen, stemmingen, sfeer… en geraak je snel overprikkeld?
 • Heb jij vaak behoefte aan orde en rust?
 • Pieker je veel?
 • Ben jij snel emotioneel?
 • Kan jij heel moeilijk nee zeggen en je grenzen stellen?
 • Pik jij heel snel non-verbale signalen op en lees je tussen de regels door?

Wat als je van je (hoog)gevoeligheid je kracht zou kunnen maken?

Je bent trouwens niet de enige…

Ongeveer 15 tot 20% van de mensen is hoogsensitief. Zowel op de werkvloer als daarbuiten betekent dit vaak dat je vatbaarder bent voor stress en hierdoor ook voor burn-out. Een goed begrip van wat hsp is en hoe je er niet onder lijdt, is dus een must!

Over deze workshop

In deze workshop krijg je niet de ‘klassieke’, ‘kant-en-klare’ tips rond hooggevoeligheid die je misschien al wel gelezen of gehoord hebt. Wil je verder gaan dan de praktische tips & tricks? Wil je een beter begrip hebben van wat jouw gevoeligheid voor jou betekent?

In deze workshop ga je aan de slag met je eigen ervaringen en ontdekt:

 • hoe hsp juist heel veel duidelijk maakt over je persoonlijke ontwikkeling als mens
 • hoe hsp je uitnodigt om je volle potentieel te leven
 • hoe je trouw kan blijven aan je eigen kwaliteiten en waarden

Deze workshop mag je absoluut niet missen. Het doorbreekt een aantal klassieke doch beperkende denkkaders. Je wil toch jouw hooggevoeligheid kunnen inzetten en niet jou ver weg van de wereld houden als een schuw vogeltje?!

Waarom deze workshop volgen?

 • Wil je jouw hooggevoeligheid een gepaste plaats geven?
 • Op zoek naar praktische tips om prikkels in je omgeving te herkennen/op te vangen?
 • Wil je leren hoe je je eigen overprikkeling snel aan kan pakken of voorkomen?
 • Wil je uitzoeken wat zijn jouw struikelblokken en waardoor je overprikkeld raakt?
 • Zou je graag leren hoe je jouw energie kan behouden?
 • Wil je aan de slag met patronen en gedachtegangen die jouw gevoeligheid tot een last maken?
 • Wil je uit de slachtoffer-rol geraken?

Dan is deze workshop precies wat je zoekt!

Dit vonden onze deelnemers

Omwille van de andere inzichten die ik kreeg en de nieuwe patronen die ik zag, raad ik deze opleiding aan anderen aan. Ik leerde zaken om mee aan de slag te gaan in opvoeding, werk en relatie.

Isabel Balliu

hspw Isabel Balliu

Ik vond de opleiding diepgaand. De oefeningen gingen van concreet naar theorie. Ik zou deze opleiding aanraden, want grip krijgen en inzicht verwerven in je eigen opvoeding is een heel grote meerwaarde.

Annelore Lauwereys

Workshop hsp – Annelore Lauwereys

Ik ga aan de slag met het voeden van positieve gedachten en het omdenken. Het beeld over hooggevoeligheid dat naar voor komt in de workshop is verhelderend. Onszelf en ons gevoel kunnen we veranderen, niet de wereld om ons heen.

S.S.

HSP WS S.S.

Een verfrissende dag, die aanvoelt als een keerpunt. De workshop was veel persoonlijker dan ik dacht, maar daardoor ook veel beter dan ik verwachtte. Een professionele aanpak, heel waardevol en fijn.

M.D.B.

HSP WS MDB

Zeer interessante en leerrijke workshop. Ik heb geleerd mijn waarden te voeden en overtuigingen om te keren. Ik zou dit aanraden aan iedereen die wil bijleren over zichzelf en HSP.

W.W.

HSP WS W.W.

Een verhelderende workshop! Zeer behulpzame kapstokken om je bewust te worden van negatieve gedachten en die voeden met positieve gedachten over jezelf. De inzichten van Dabrowski waren hier ook zeer zinvol.

Marleen Van Puyvelde

HSP WS MVP

Ontdek onze werkwijze

bol-1

Herkennen

In de eerste fase ligt de nadruk op de bewustwording van je eigen waardesysteem en daarmee verbonden gevoeligheden. Via oefeningen nodigen we jou uit tot zelfreflectie en je komt zelf tot nieuwe inzichten.

bol-2

Afbakenen en versterken

In de tweede fase ontdek je manieren om je energie- en bewustzijnsniveau te bewaken en je gevoeligheid tot een meerwaarde te maken voor jezelf en je omgeving. We reiken jou een hele reeks tools aan waar je van proeft en ervaart wat jou helpt: de andere kan je rustig terzijde laten!

bol-3

Verankeren

In de derde fase verankeren we de inzichten in je dagelijks leven zodat je blijvend verschil ervaren. Je integreert het toolpakket dat je ondertussen hebt samengesteld. Daarmee krijg jij je beleving onder controle en sta je terug in je eigen kracht.

Praktische info

Trainers

De trainers van deze workshop zijn Filip Bauwens en Els Dens, beiden NextStep-loopbaancoach en coach voor (hoog)gevoelige mensen.

Filip heeft het proces van leren in je eigen kwaliteiten staan vele jaren terug doorlopen en er de vruchten van kunnen plukken. Van timide persoon die grenzeloos schrik had van groepen is hij getransformeerd naar stichter en inspirator van NextStep coaching. Hij is een PCC-gecertificeerd coach en zet ook anderen heel graag op het pad van zelfbeschikking en de kunst van het leven als fijngevoelig mens.

Els heeft de valkuilen van haar gevoeligheid van kindsbeen af ervaren. Hiervan bewust worden en haar kernkwaliteiten ontdekken was life-changing voor zowel haar levens- als haar loopbaanpad. Ze schoolde zich om van bio-ingenieur tot levenscoach en sinds 2012 begeleidt ze fijngevoelige mensen naar het vinden van meer levensvreugde en loopbaangeluk.

Data en locatie:

Workshop: Maak van je gevoeligheid je kracht

24/05/2022

van 9:30 tot 17:00

NextStep coaching – Rood Beeldekenstraat 23 – 9820 Merelbeke

Prijs:

€140
Wil je ook starten met een traject loopbaanbegeleiding rond hsp in de werkcontext? Dan kan je de workshop aan halve prijs meevolgen. Gebruik dan de code LBB50 en we contacteren je om het traject op te starten.

Deelnemen vanuit je bedrijf/organisatie en een factuur nodig? Contacteer ons.

Over NextStep coaching

NextStep coaching is een gemandateerd loopbaancentrum en een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsinstituut. Alle NextStep HSP coaches volgden een opleiding hsp coaching en staan garant voor een authentieke, diepgaande aanpak die helemaal op jouw maat afgestemd is.

Onze formules:

Vragen over deze workshop?

Stel ze ons!