Lezingen

Op maat van jouw organisatie

Wil jij graag je werknemers of management informeren over topics zoals veerkracht bewaken en burn-out voorkomen, hoe teams en organisaties systemisch functioneren, wat loopbaancoaching voor jouw organisatie kan betekenen of sollicitatietraining?  Wij komen op vraag bij jouw organisatie langs en geven een interactieve lezing over deze thema’s.

Een lezing duurt gemiddeld 1.5 uur. Tijdens het eerste uur wordt het gekozen thema grondig belicht en leggen wij naast onze visie op het thema ook uit hoe er verder mee aan de slag kan gegaan worden. De lezing is steeds doorspekt met praktijkcases en herkenbare situaties.

Na het uurtje lezing is er ruimte om vragen te stellen of doen we extra oefeningen.

 

Loopbaancoaching:  het is niet duur maar brengt het wel iets op? Hoe kan een coach nou beter weten wat ik moet dan ikzelf? Deze en andere vragen zoals: wie komt in aanmerking, hoe verloopt een traject loopbaanbegeleiding, wat kost loopbaanbegeleiding, wanneer is het opportuun om loopbaanbegeleiding in te schakelen of te adviseren, hoe kan je de behoefte aan loopbaanbegeleiding herkennen bij je collega’s of medewerkers e.a. komen tijdens deze lezing aan bod. Maak op een verfrissende manier kennis met de voordelen van loopbaanbegeleiding: je krijgt concrete casussen voorgeschoteld en kan al je vragen afvuren.

burn-out/bore-out

Veerkracht stimuleren en Burn-out/ Bore-out voorkomen. Het zal je maar overkomen een burn-out of bore-out! Beter is het deze te voorkomen. En er zijn voldoende signalen die jij of je collega kan oppikken. Maar welke zijn het? Hoe herken je het bij jezelf of bij een ander? En wat is het verschil tussen burn-out, bore-out maar ook andere fenomenen die in dat verband vernoemd worden: brown-out, depressie, HSP, CVS,… We duiden ook de onderliggende oorzaken en geven heel concrete tips mee voor jezelf en je collega’s/medewerkers: je zal merken dat je veerkracht laten toenemen ook plezant kan zijn! Na deze lezing heb je inzicht in de materie en kan je er zelf verder aan de slag. En we maken ook tijd vrij voor jouw vragen.

 

Systemisch werk. Maak kennis met het verrassende perspectief van systemisch werk en opstellingen. Je leert over energie, intuïtie en de basiswetten die in elk systeem (en dus ook in jouw team en organisatie) leven zoals plek, rangorde, loyauteit, geven en nemen. Echter vaak (net zoals in familie systemen), worden deze systemische wetmatigheden met de voeten getreden. Dit leidt tot een gebrek aan stroming en deze onbalans kan zich uiten in demotivatie, ziekteverzuim, gebrek of te veel aan inzet,.. Leer de basiswetten van het systemisch werk en stel, aan de hand van eenvoudige oefeningen, zelf vast hoe deze jou, je team of jouw organisatie vooruit kunnen helpen.

Sollicitatietraining:  voor vele laatste jaar studenten is de overgang van het schoolse gebeuren naar de arbeidsmarkt een hele spannende: meer een sprong dan een stap! Voor welke soort functies ben ik het meest geschikt, wat gaat me boeien en waar kan ik me aan geven? Welke zijn mijn talenten en waarin moet ik verder groeien? Hoe bepalend is die eerste job? Deze maar ook meer praktische vragen zoals: wat moet er (niet) in mijn CV staan, wat schrijf ik in mijn begeleidend schrijven, hoe bereid ik mijn interview of assessment voor en hoe bekom ik een fair loon, kunnen aan bod komen.