leef doelbewust persoonlijke missie levensdoelen

Leef doelbewust

De rat-race overstelpt ons met nieuws en allerlei ‘lekkers’ om naar te streven. Zo worden we voortdurend afgeleid van ons eigen pad.  Maak jij rond nieuwjaar ook steeds een lijstje met ‘goede voornemens’ die het jaar daarop nauwelijks anders is? Dit is hét voorbeeld bij uitstek om aan te tonen dat vele mensen worden afgeleid van hun pad en daar niet gelukkiger van worden. We functioneren best als we doelen hebben om naartoe te werken en ons eraan kunnen houden! Doelen zorgen voor houvast en een gevoel van progressie.

Doelbewust leven gaat om heel bewust zélf je keuzes te maken en doelen op te stellen. Veel van onze plannen worden immers geïnspireerd op onze omgeving of wat mensen rondom ons willen. In deze workshop leer je je baseren op jezelf om een richting te bepalen en aan te houden. Je leert ook hoe je deze keuze achteraf evalueert en bijstuurt.

Voor wie?

 • je hebt het gevoel achter de feiten aan te hollen
 • je hebt er genoeg van je ‘eigen’ prioriteiten terzijde te schuiven
 • je stelt vast dat je geen prioriteiten hebt
 • je merkt dat jouw keuzes eerder die van anderen zijn
 • of net omgekeerd: je houdt te lang vast aan keuzes
 • je hebt last van uitstelgedrag en eindeloos piekeren.
 • anderen bepalen je agenda
 • je weet niet of onvoldoende wat je echt wil
 • je wil beter weten waarvoor je het allemaal doet

Deze workshop begeleidt je naar een dieper inzicht in wat jij belangrijk vindt, waar jij naartoe wil werken en hoe je dat alles kan sturen.

Wat mag je verwachten?

We geven vorm aan de passie die duidelijk werd in de eerste workshop ‘Ontdek je drijfveren’.  Onze wil of onze drive is wat ons voortstuwt en ons energie geeft. Door je eigen drive te voelen en te verwoorden geef je vorm aan je missie. Je persoonlijke missie is dat wat jij wil realiseren in de wereld. Eens deze missie duidelijk is, kan je specifieke doelstellingen gaan verwoorden die je helpen om doelbewust te leven: ‘dit wil ik doen en dit ga ik ook écht doen!’.

Tijdens deze workshop focus je op jouw persoonlijke missie en doelen. Aan de hand van concrete voorbeelden en praktische oefeningen leer je jezelf kennen en sturen in een specifieke richting en leer je op een effectieve manier bijsturen.

Je kan deze (zelf)kennis meteen inzetten om doelbewust te leven.

Na de workshop “Leef doelbewust”

 • Lijnen je drijfveer, je missie en doelstellingen met elkaar op
 • Ken je jouw prioriteiten en geef je er de juiste plaats aan in je leven
 • Heb je zicht op je doelen op korte én lange termijn
 • Heb je hulpmiddelen ter beschikking die je helpen je actieplannen vorm te geven
 • Kan je kiezen voor OVERGAVE
 • Laat je het talmen en piekeren achterwege

Doordat je wil en je doelen op dezelfde lijn staan kan je veel sneller vooruitgang boeken om tot je doel te komen of dit doel zelf bijsturen.

workshop leef doelbewust lifehack loopbaangeluk persoonlijke missie

“De opbouw voelt voor mij goed aan, ik ben echt mee. Ook de onderdelen die ik moeilijker vind, lukken uiteindelijk door de verschillende invalshoeken of voorbeelden van medecursisten. 

De sfeer is veilig om je kwetsbaar te durven opstellen. 

Het is concreet zodat ik er ECHT mee aan de slag kan en niet alleen op professioneel vlak!”

– Ingrid Raes 

 

“Ik vond de opleiding heel verhelderend, visueel, veel aandacht voor persoonlijke inbreng. Het ging diep op een toegankelijke manier.”

– W. C.

 

“Straffe koek! Het heeft me meer inzicht gegeven in het doelbewust gaan leven. Én het mag met vallen en opstaan!”

– W.V.

Het is belangrijk om stil te staan bij dankbaarheid. Verder leerde ik ook aftasten waar ik zelf mee zit en ook het waarom.

Ik leerde er een systeem toe verankeren in je dagelijkse gewoonte, waarbij je je noden en minimale voorwaarden bewaakt en ervoor zorgt dat je zélf in de actieve positie blijft.

– Dana Vervaet

“Ik heb mijn missie ontdekt en kan er ook praktisch mee aan de slag. Geluk hangt af van kleine dingen.

Ik leerde dankbaar te zijn vooraleer je doelen opstelt. Zonder dankbaarheid zal je doel bereiken je niet gelukkiger maken!”

filip bauwens next step coaching

Praktisch

Prijs en kortingen

Standaardprijs voor particulieren: €125
Met opleidingcheques: €75
Je kan ook je loopbaancheque hiervoor inzetten, contacteer ons voor meer info.

Standaardprijs voor bedrijven: €375 (excl. BTW), KMO-portefeuille mogelijk.

Wat

De workshops van NextStep zijn intensief, persoonlijk en zetten je in je kracht. De werkmethodieken zijn gevarieerd en brengen je voorbij het denken.
Er wordt steeds in kleine groepen gewerkt (max 12p).
Lichte lunch, niet-alcoholische dranken en versnaperingen tussendoor zijn voorzien.

 

Trainer

De workshop wordt gegeven door Filip Bauwens. Filip is professioneel erkend coach via ICF (PCC) en is een ervaren spreker op workshops en trainingen. ICF is de internationale coaching federatie.

Data en locatie

De eerstvolgende workshop start op dinsdag 8 oktober, van 09u30 tot 17u00.

De workshops vinden plaats in de trainingsruimte van NextStep coaching, Rood Beeldekenstraat 23 te Merelbeke (bij Gent). 

Benieuwd naar de volgende data?

Wil je graag deelnemen, maar lukken deze data niet voor jou? Of zie je de workshop graag eens op een locatie dichter bij huis georganiseerd? Laat het ons weten en dan houden we je op de hoogte!

Deze workshop is te volgen als onderdeel van de workshopreeks Innerlijk Leiderschap, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

|

Het is belangrijk om stil te staan bij dankbaarheid. Verder leerde ik ook aftasten waar ik zelf mee zit en ook het waarom. Ik leerde er een systeem toe verankeren in je dagelijkse gewoonte, waarbij je je noden en minimale voorwaarden bewaakt en ervoor zorgt dat je zélf in de actieve positie blijft. – Dana Vervaet

|
Ik heb mijn missie ontdekt en kan er ook praktisch mee aan de slag. Geluk hangt af van kleine dingen. Ik leerde dankbaar te zijn vooraleer je doelen opstelt. Zonder dankbaarheid zal je doel bereiken je niet gelukkiger maken!