Emmy vond zichzelf terug in Outplacement

Emmy vond zichzelf terug in Outplacement

Door de jaren heen vonden velen opnieuw loopbaangeluk dankzij de loopbaanbegeleiding of outplacementbegeleiding van NextStep coaching. We polsten eens hoe het vandaag met onze oud-coachees gesteld is en kregen deze mooie brief van Emmy:

Liever lezer,

mijn verhaal begon toen ik ongeveer 7 maand zwanger was van mijn jongste zoon. We kregen op het werk te horen dat ze het bedrijf gingen sluiten. Ik wist even niet waar ik het had, zwanger en op straat. Ik besloot toen om eerst te genieten van de laatste maanden zwangerschap en de komst van mijn zoontje. In die periode begon ik ook na te denken over mijn toekomst, wat wil ik hierna? Op dat moment herinnerde ik me dat ik ooit had gezegd ‘dit is het laatste labo waar ik wil werken, als het hier stopt hoeft het voor mij niet meer, ik wil eens iets anders’. Toen had ik er niet bij stilgestaan waarom ik dit dacht.

Met die gedachte in mijn hoofd genoot ik volop van de aanwezigheid van de baby. Hij werd geboren in mei, de lente was volop in het land dus profiteerde ik ervan om vaak te gaan wandelen. Op een dag wandelde ik in de straat en zag het uithangbord van NextStep coaching. Mijn nieuwsgierigheid bracht me naar de pc en ik zocht op waar NextStep eigenlijk voor stond. Mijn interesse werd goed gevoed bij het lezen van de website en hun outplacement aanbod, dus nam ik de telefoon.  We maakten een afspraak voor een kennismakingsgesprek en ik voelde meteen een klik, hier moet ik zijn. We maakten een volgende afspraak voor de start van de loopbaanbegeleiding.

Outplacement gaf het leven van Emmy een nieuwe wending

Het was een heftige, soms heel confronterende doch vooral een leerrijke ervaring. Ik leerde mezelf kennen, zowel de positieve als de werkpunten, mijn valkuilen en bovenal mijn sterke punten, mijn talenten. Met deze info ging ik aan de slag op zoek naar wat beter bij mij zou passen als job. Wat – nogal onverwacht maar vanuit de oefeningen erg duidelijk – naar boven kwam drijven was het idee om kleuteronderwijs te studeren en ik schreef me dan ook in.

Ik voelde wel dat ik nog meer nood had  om aan mezelf te werken, mijn zelfvertrouwen op te krikken en sterker te worden om te kunnen realiseren wat ik wil. Met dit gegeven stapte ik dan ook terug bij Filip, hij raadde me aan om te starten met de zesdaagse training ‘innerlijk leiderschap’. Die maakte deel uit van het outplacement-aanbod: zo gezegd, zo gedaan. Ik schreef me in en keek uit naar deze nieuwe uitdaging.

De trainingen worden gegeven in een kleine groep (toen 6 tal personen). In het begin voelde ik me een beetje onwennig maar gaandeweg merkte ik de grote voordelen van het werken in groep. Je kan overleggen, je voelt dat je niet alleen staat met de worstelingen die je hebt, je kan ervaringen uitwisselen, elkaar tips geven en bovenal elkaar steunen, elkaar aanmoedigen op moeilijkere momenten. We hebben veel gelachen, er zijn ook tranen gevloeid, zelfs boosheid stak af en toe de kop op. Maar met zijn allen sloegen we er ons door.

Ik heb enorm veel geleerd van deze zesdaagse over wie ik ben, wat mij gelukkig maakt, wat ik nodig heb om goed te functioneren in mijn eigen zijn. Hoe ik dat kan overbrengen naar anderen en hoe ik de impact van negativiteit van anderen kan beperken, want wat niet van mij is hoef ik ook niet te dragen. Met de steun van de anderen en de begeleiding van de coach ontwikkelde ik mezelf terug naar wie ik werkelijk ben: een blij, vrolijk, vastberaden, nooit opgevende en hoopvolle persoon. Een ‘ik’ die er staat met mijn eigen normen en waarden. Met een gevoel dat ik alles aankan. En dat ik er mag zijn zoals ik ben. Dat is een gevoel dat je iedereen toewenst. Dankjewel NextStep!

– Emmy


Benieuwd naar ons Outplacement aanbod? Neem alvast een kijkje op onze webpagina en contacteer ons voor een offerte.