Sollicitatietips uit ‘De Werk-Wijze(r)’: met de glimlach.

Sollicitatietips uit ‘De Werk-Wijze(r)’: met de glimlach.

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Coach Luc Deraedt heeft sinds kort een boek uit: “De Werk-Wijze(r)”. Aan de hand van korte, praktische tips of anekdotes, legt hij uit hoe je de job van jouw leven vindt, of omgaat met sollicitanten en medewerkers. We laten jullie graag enkele passages meelezen om er ook wijzer uit te worden:

boek rond solliciteren en sollicitanten

Met de smile

Lachen is gezond, en bovendien ook heel ontwapenend op een sollicitatiegesprek. Vaak belemmeren de zenuwen dit wel, maar eens je ietwat ontspannen bent, is het altijd beter om met een glimlach te spreken. Sommigen lachen van nature meer als ze zenuwachtig zijn, en voor hen geldt dan het tegenovergestelde: probeer af en toe eens serieus te zijn.

Zeg niet te gauw…

We maakten het zelf ooit ook mee, zo’n dag waarop je alles mag inleveren en te voet naar huis mag, bij manier van spreken. Voor mezelf was het niet de allergrootste verrassing, maar leuk is anders natuurlijk. Ik vloog er onmiddellijk in, vollen bak en ook vol stoom wellicht, want ik moest en ik zou heel snel die nieuwe job te pakken krijgen. Maar zo werkt dat dus niet, heb ik ook moeten leren. De negativiteit moet eerst uit je lijf en geest zijn weggetrokken, je vindt best eerst wat rust om van daaruit met een positieve attitude op zoek te gaan naar die nieuwe uitdaging. Zet alles op een rijtje, neem even de tijd, spreek erover met je naasten, en ga pas solliciteren als je weer ontspannen kan lachen.

Profiteer ervan

Solliciteren is op zich best wel een leuke bezigheid: de variatie alleen al, het HR-landschap op zich met al die bedrijven, al die vacatures, al die kantoren. Voor mij was het ooit één grote ontdekkingstocht. Wist ik toen veel dat ik later ook zelf zoiets zou opstarten. Je ontdekt werkelijk van alles, dus bekijk het als een boeiende periode, want dat is het ook. Je komt misschien bij grote bedrijven en ook bij heel kleine, of net opgestarte zaken. Steeds zal de situatie en het gesprek en de selectiemethodiek anders verlopen. Leuk toch?

‘De Werk-Wijze(r)” is te verkrijgen via Lucs site, of in de betere boekhandel via het ISBN-nummer 9789090296241.

Wil jij je heroriënteren? Moet of wil jij opnieuw solliciteren? Ook daarbij kan loopbaanbegeleiding jou helpen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]