COMMUNICEER IN HARMONIE

Iedereen wil graag ten diepste begrepen worden en in harmonie met anderen samenleven. Toch is dit niet vanzelfsprekend omdat we allemaal een verschillende geschiedenis hebben die onze reactie bepaalt. Mijn geschiedenis is de jouwe niet en omgekeerd. ‘Elkaar begrijpen’ kan zo een hele klus worden. Toch hoeft dat niet zo te zijn.

Voor wie

 • Pieker je soms na een gesprek over wat je wel, niet of beter had kunnen zeggen?
 • Kom je geregeld in conflict met anderen?
 • Denk je veel na over hoe je een ander het beste benadert?
 • Weet je niet altijd hoe je je mening het duidelijkst formuleert zodat de ander je begrijpt?
 • Wil je jouw karakter en de daarbij horende voordelen en uitdagingen leren kennen?
 • Worstel je vaak met kritiek van anderen of wil je leren hoe je zelf het best kritiek uit?
 • Lig je na een conflict nachten wakker en wil je hier beter mee leren omgaan?

Dit kan anders!

Als je op enkele van deze vragen ja antwoordt is deze workshop absoluut iets voor jou! Leer jezelf kennen en ontdek hoe je op een verfrissende manier kan omgaan met anderen in jouw omgeving. Communiceren in harmonie is geen kunst maar wel een leerproces. Bij NextStep leer je aan de hand van eenvoudige stappen een balans krijgen in jouw communicatie-aanpak.

WAT MAG JE VERWACHTEN

 • In deze workshop leer je in verbinding te gaan met de ander. We leren je om te communiceren in harmonie. Een theoretische uitleg en praktische oefeningen wisselen elkaar steeds af. Je gaat aan de slag met echte voorbeelden uit jouw eigen omgeving, het is een interactieve workshop.
 • De workshop is opgedeeld in twee dagen. We leren je jouw eigen communicatiestijl te duiden en te begrijpen. Je leert inzien hoe belangrijk het is om in balans te zijn met je communicatie, zodat je niet té flexibel of misschien net te verstard communiceert.
 • Op de eerste dag reiken we een praktisch en leerbaar kader aan om empathisch om te gaan met onszelf en anderen. Dit proces met eenvoudige stappen draagt bij tot de ontwikkeling van een bewustzijn van onderlinge verbondenheid.
 • Op de tweede dag ontdekken we jouw meest dominante karaktertrekken en hoe je het karakter van een ander kan herkennen. Je leert de sterktes en aandachtspunten kennen van jezelf en leert omgaan met het anders-zijn van de andere. Zo kan je vervolgens opletten voor de valkuilen maar ook de kwaliteiten van elk karakter leren benutten.

Deze workshop helpt jou om persoonlijke relaties te voeden, conflicten te voorkomen en op te lossen, verbinding en samenwerking te bevorderen. Je leert voor jezelf een veilige context te creëren waarin je kan bouwen aan duurzame relaties.

NA DE WORKSHOP “COMMUNICEER IN HARMONIE”

Kan je:

 • Je boodschappen op een krachtige en efficiënte manier brengen zodat familie, vrienden, klanten, collega’s, leidinggevenden… kunnen horen wat je te zeggen hebt én zin hebben om rekening te houden met je boodschap.
 • de sterktes en valkuilen van je eigen karaktertrekken en die van anderen detecteren en een plaats geven.
 • omgaan met het anders zijn van de ander, aan de hand van enkele eenvoudige stappen.
 • effectief en respectvol communiceren in lastige situaties.
 • je waardering uitdrukken zodat die echt gehoord kan worden door de ander.
 • grenzen stellen op een manier die de ander uitnodigt tot begrip en dialoog.
 • Op een constructieve manier omgaan met kritiek of oordelen van anderen.
 • Empathisch luisteren zodat mensen zich echt begrepen voelen.

Kortom, na deze workshop kan je op een constructieve manier communiceren in zowel je professionele als persoonlijke relaties. Mensen begrijpen wat jij zegt, en jij begrijpt de ander. Een absolute must voor iedereen!

Na 8 maand niet in een groep te zijn geweest was dit een zeer moeilijke opgave. Door de rustige aanpak van Filip ben ik er geleidelijk in gegroeid en voel mij er na 2 dagen op mijn gemak. Ik vond de opleiding zeer interessant. Veel spontaniteit. De terugkomdag van ‘Communiceer in harmonie’ was eveneens zinvol om de kennis die werd opgedaan en ondertussen onbewust wordt gebruikt, terug op te frissen. Ik ga aan de slag met het bewust toepassen van de verschillende stappen. Zeer warme aanpak!

 

 

Ferre Verplancke

Verrijkend voor mij als individu & in interactie met anderen, zowel privé als op het werk. 
Logische opbouw, onmiddelijk bruikbaar, heldere inzichten!

 

 

Ingrid Raes

De terugkomdag van ‘Communiceer in harmonie’ is een goede herhaling van de 2-daagse opleiding. Nu voel je ook dat het goed is om nog eens te oefenen, want je hervalt snel in de oude manier van communiceren. Heel tevreden over de gehele aanpak, inhoud, begeleiding, ontvangst en accommodatie. Super leuk!

 

Emmy Coppens

Communiceer in harmonie

Mensen die een team leiden, zouden deze workshop zeker moeten gevolgd hebben. Vooral het 4-stappen-plan bij conflictsituaties is bijzonder, alsook de herkenning van mensen als pauw-, bever-, olifant- of golden retriever-type. Dit laatste kan zeker bijdragen tot het motiveren van de teamleden voor een nieuw plan. Ik ga zeker aan de slag met het 4-stappenplan!

 

 

 

 

Dana Vervaet

Communiceer in harmonie

Ik ga zeker aan de slag met het leren meegaan in gevoel en de verschillende stappen in verbindende communicatie. Met de verschillende types (olifant, pauw, bever en hond) blijft het goed hangen. De interactie vond ik zeer positief.

 

 

 

 

Anoniem

Communiceer in harmonie

Dankzij de workshop kan ik aan de slag gaan met het spiegelen tijdens een conversatie. Ook het stappenplan van geweldloze communicatie zal me vooruit helpen. Ik had een minder persoonlijke aanpak verwacht aangezien dit in functie is van mijn werk. Desalniettemin wél interessant.

 

 

 

 

Brenda

Communiceer in harmonie

Ik kreeg meer inzicht in wie ik ben, in mijn kwaliteiten, talenten en uitdagingen. Er was verbondenheid met de fijne mensen in de groep. We kregen praktische tools om de communicatie met anderen te verbeteren. Gewoon super!

 

 

 

 

Thacha Ostyn

Communiceer in harmonie

Zeer interessante 2-daagse workshop. De groepsgrootte was prima! Diepgaand en goede afwisseling tussen informatie, doe-oefeningen en evaluatie. Graag een terugkomdag aan koppelen.

Brigitte Leloup

Communiceer in harmonie

Ik leerde bij over hoe je geweldloos kan communiceren. Het volledige stappenplan was heel interessant! Ik verwierf nieuwe inzichten in mijn eigen communicatiepatroon. Waardevol waren de technieken om te rust te leren komen. Er was een goede afwisseling tussen de verschillende werkvormen, goede feedback en professionele begeleiding.

 

 

 

 

Anoniem

De opleiding was goed voorbereid, goed opgebouwd  verrijkend en leerzaam. Het was een boeiende en intensieve ervaring.

 

 

 

 

Katrien Maes

De coach had kennis van zake, de opleiding was dan ook leerrijk.

 

 

 

 

Erik Firlefeyn

Het is heel interessant en gebruik het in m’n dagelijks leven om mijn bestaande relaties te verbeteren en bij elke nieuwe ontmoeting. Ik vond zachtheid en mooiheid in communicatie.

 

 

 

 

Anoniem

Ik leerde een situatie waar te nemen vanuit een positief gevoel en vanuit een fierheid. De aanpak en de inhoud waren zeer goed. 

 

Edde D.

Een aanrader! De principes van geweldloze communicatie leren om stil te staan bij de eigen gevoelens en behoeften. In de plaats van te oordelen helpt dit om écht naar de ander te luisteren. 

 

N. C.

Heel praktisch, de theorie werd snel met oefeningen ondervonden. Met DISC ga ik zeker aan de slag! 

 

V. M.

Interesse?

Laat het ons weten en dan houden we je op de hoogte van de nieuwe data & locatie(s)!

Praktisch

Prijzen:

250 (incl. btw)
125 (incl. btw)  wanneer je loopbaanbegeleiding volgt en opleidingscheques gebruikt.
Bespreek dit met je loopbaancoach.

Ben je zelfstandige of wil je een medewerker de kans geven om deze workshop te volgen? Dan kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille. De deelnameprijs bedraagt dan €750 excl. btw. Vragen over de KMO-portefeuille? Stuur ons een mailtje! 

Wat?

De workshops van NextStep zijn intensief, persoonlijk en zetten je in je kracht. De werkmethodieken zijn gevarieerd en brengen je voorbij het denken. Er wordt steeds in kleine groepen gewerkt (max 12p). Een lichte lunch, niet-alcoholische dranken en versnaperingen tussendoor zijn voorzien.

Data en locatie

De eerstvolgende workshop start op maandag 14 oktober en wordt vervolgd op 15 oktober, telkens van 09u30 tot 17u00.

De workshops vinden plaats in de trainingsruimte van NextStep coaching, Rood Beeldekenstraat 23 te Merelbeke (bij Gent). 

 

Trainer

De workshop wordt gegeven door Filip Bauwens. Filip is professioneel erkend coach via ICF (PCC) en is een ervaren spreker op workshops en trainingen. ICF is de internationale coaching federatie.

p

Deze workshop is te volgen als onderdeel van de workshopreeks Innerlijk Leiderschap.

Deze workshop kan ook apart gevolgd worden, of op maat georganiseerd in uw organisatie.

 Training op maat?

Deze workshop geeft inzichten en referentiekaders die teams een degelijk fundament geven voor gezonde communicatie. Contacteer ons en we komen graag bij u langs met deze workshop, aangepast aan de noden van uw organisatie.