Communiceer in harmonie

Workshop - Communiceer in harmonie (2 dagen)

Elkaar begrijpen is geen kunst, wel een leerproces

Iedereen wil graag ten diepste begrepen worden en in harmonie met anderen samenleven. Toch is dit niet vanzelfsprekend, omdat we allemaal een verschillende geschiedenis hebben die onze reactie bepaalt. ‘Elkaar begrijpen’ kan zo een hele klus worden. Toch hoeft dat niet zo te zijn.

In deze workshop leer je in verbinding te gaan met de ander. Een theoretische uitleg en praktische oefeningen wisselen elkaar steeds af. Je gaat aan de slag met echte voorbeelden uit jouw eigen omgeving, het is een interactieve workshop.

 • Pieker je soms na een gesprek over wat je wel, niet of beter had kunnen zeggen?
 • Kom je geregeld in conflict met anderen?
 • Denk je veel na over hoe je een ander het beste benadert?
 • Weet je niet altijd hoe je je mening het duidelijkst formuleert zodat de ander je begrijpt?
 • Wil je jouw karakter en de daarbij horende voordelen en uitdagingen leren kennen?
 • Worstel je vaak met kritiek van anderen of wil je leren hoe je zelf het best kritiek uit?
 • Lig je na een conflict nachten wakker en wil je hier beter mee leren omgaan?

Dit kan anders!

Als je op enkele van deze vragen ja antwoordt, is deze workshop absoluut iets voor jou! Leer jezelf kennen en ontdek hoe je op een verfrissende manier kan omgaan met anderen in jouw omgeving. 

Communiceren in harmonie is geen kunst maar wel een leerproces. Bij NextStep leer je aan de hand van eenvoudige stappen een balans krijgen in jouw communicatie-aanpak. We leren je jouw eigen communicatiestijl te duiden en te begrijpen. Je leert inzien hoe belangrijk het is om in balans te zijn met je communicatie, zodat je niet té flexibel of misschien net te verstard communiceert.

 • De workshop is opgedeeld in twee dagen:
  • Op de eerste dag reiken we een praktisch en leerbaar kader aan om empathisch om te gaan met onszelf en anderen. Dit proces met eenvoudige stappen draagt bij tot de ontwikkeling van een bewustzijn van onderlinge verbondenheid.
  • Op de tweede dag ontdekken we jouw meest dominante karaktertrekken en hoe je het karakter van een ander kan herkennen. Je leert de sterktes en aandachtspunten kennen van jezelf en leert omgaan met het anders-zijn van de andere. Zo kan je vervolgens opletten voor de valkuilen maar ook de kwaliteiten van elk karakter leren benutten.

Na deze workshop kan je:

 • je boodschappen op een krachtige en efficiënte manier brengen zodat familie, vrienden, klanten, collega’s, leidinggevenden… kunnen horen wat je te zeggen hebt én zin hebben om rekening te houden met je boodschap.
 • de sterktes en valkuilen van je eigen karaktertrekken en die van anderen detecteren en een plaats geven.
 • omgaan met het anders zijn van de ander,
 • effectief en respectvol communiceren in lastige situaties.
 • je waardering uitdrukken zodat die echt gehoord kan worden door de ander.
 • grenzen stellen op een manier die de ander uitnodigt tot begrip en dialoog.
 • Op een constructieve manier omgaan met kritiek of oordelen van anderen.
 • Empathisch luisteren zodat mensen zich echt begrepen voelen.

Kortom, na deze workshop kan je op een constructieve manier communiceren in zowel je professionele als persoonlijke relaties. Mensen begrijpen wat jij zegt, en jij begrijpt de ander. Een absolute must voor iedereen!

TRAINER

Jouw trainer is Filip Bauwens, coach en zaakvoerder van NextStep Coaching. Filip is professioneel erkend coach via ICF (PCC) en is een ervaren spreker op workshops en trainingen. Vanuit zijn persoonlijke ervaring en ondertussen duizenden uren coaching van anderen rijpte dit unieke traject. Zijn passie is de ‘next step’ aan de mensen zelf te laten ontspruiten.

PRIJS EN KORTINGEN

Standaardprijs voor deze 2 dagen: 750€ (excl. BTW). Profiteer van 20%-30% korting via de KMO-Portefeuille. DV.O215900

Combineer je dit traject met je loopbaanbegeleiding, dan geniet je van het voordeeltarief van 250€. Je kan dan ook gebruik maken van opleidingcheques.

Cursusmateriaal, niet-alcoholische dranken, versnaperingen en lichte lunch zijn inbegrepen.

De betalings- en annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Deze workshop maakt deel uit van het Innerlijk Leiderschap traject, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden. Inschrijven voor het volledige traject kan hier.

communiceer in harmonie 2 dagen

• 22/10/2020
• 23/10/2020

van 9:30 tot 17:00

NextStep coaching bv

Getuigenissen deelnemers

Innerlijk Leiderschap

Innerlijk Leiderschap

Innerlijk Leiderschap

Innerlijk Leiderschap

Heb je vragen over deze workshop?

Wil je weten waar en wanneer deze in de toekomst georganiseerd wordt? Praktische vragen over opleidingcheques of kmo-portefeuille? Wil je de workshop organiseren binnen jouw bedrijf of organisatie? Aarzel niet om ons te contacteren!

Heel interessant en eye opener; op een relaxte manier met leuke mensen.

R.M.

CIH R.M.

Inspirerend, zeer leerrijk en zin om ermee te gaan experimenteren.

Manu Strubbe

CIH Manu Strubbe

Verrijkend. De eerste dag werd als moeilijk ervaren omdat het buiten mijn comfort zone was. De tweede dag gaf een goed gevoel en maakte me blij.

D.S.

CIH D.S.

Bedankt voor deze interactieve workshop. Verhelderend.

Danny Vervondel

CIH Danny Vervondel

Vanuit behoeften leren voelen en waarnemen heeft me mijn levensrichting getoond.

Anoniem

CIH anoniem

Een ideale manier om het traditionele denkpatroon te doorbreken en om even stil te staan bij de communicatie van en naar de buitenwereld. Filip is een uitstekende begeleider die je meteen geruststelt.

Tim Van Hautte

CIH Tim Van Hautte

Heel inspirerend, leerrijk en verschillend t.o.v. andere workshops. De aanpak is soms speels en interessant doorheen de hele training. Zeer boeiend om in groep met gevoelens en behoeften om te gaan via oefeningen. Raakte soms heel diep, het opende mijn ogen en zorgde voor verrassende reacties van mezelf en van anderen.

Anoniem

CIH Anoniem

Het is heel interessant en gebruik het in m’n dagelijks leven om mijn bestaande relaties te verbeteren en bij elke nieuwe ontmoeting. Ik vond zachtheid en mooiheid in communicatie.

P.V.

CIH P.V.

De coach had kennis van zake, de opleiding was dan ook leerrijk.

Erik Firlefeyn

CIH Erik Firlefeyn

De opleiding was goed voorbereid, goed opgebouwd  verrijkend en leerzaam. Het was een boeiende en intensieve ervaring.

Katrien Maes

CIH Katrien Maes

Ik leerde een situatie waar te nemen vanuit een positief gevoel en vanuit een fierheid. De aanpak en de inhoud waren zeer goed.

Edde D.

CIH Edde Desmet

Een aanrader! De principes van geweldloze communicatie leren om stil te staan bij de eigen gevoelens en behoeften. In de plaats van te oordelen helpt dit om écht naar de ander te luisteren.

N. C.

CIH Nancy Criel

Zeer interessante 2-daagse workshop. De groepsgrootte was prima! Diepgaand en goede afwisseling tussen informatie, doe-oefeningen en evaluatie. Graag een terugkomdag aan koppelen.

Brigitte Leloup

CIH Brigitte Leloup

Ik kreeg meer inzicht in wie ik ben, in mijn kwaliteiten, talenten en uitdagingen. Er was verbondenheid met de fijne mensen in de groep. We kregen praktische tools om de communicatie met anderen te verbeteren. Gewoon super!

Thacha Ostyn

CIH Thacha

Dankzij de workshop kan ik aan de slag gaan met het spiegelen tijdens een conversatie. Ook het stappenplan van geweldloze communicatie zal me vooruit helpen. Ik had een minder persoonlijke aanpak verwacht aangezien dit in functie is van mijn werk. Desalniettemin wél interessant.

B.

CIH Brenda

Mensen die een team leiden, zouden deze workshop zeker moeten gevolgd hebben. Vooral het 4-stappen-plan bij conflictsituaties is bijzonder, alsook de herkenning van mensen als pauw-, bever-, olifant- of golden retriever-type. Dit laatste kan zeker bijdragen tot het motiveren van de teamleden voor een nieuw plan. Ik ga zeker aan de slag met het 4-stappenplan!

Dana Vervaet

CIH Dana Vervaet

Verrijkend voor mij als individu & in interactie met anderen, zowel privé als op het werk.
Logische opbouw, onmiddelijk bruikbaar, heldere inzichten!

Ingrid Raes

CIH Ingrid Raes

Na 8 maand niet in een groep te zijn geweest was dit een zeer moeilijke opgave. Door de rustige aanpak van Filip ben ik er geleidelijk in gegroeid en voel mij er na 2 dagen op mijn gemak. Ik vond de opleiding zeer interessant. Veel spontaniteit. Ik ga aan de slag met het bewust toepassen van de verschillende stappen. Zeer warme aanpak!

Ferre Verplancke

CIH Ferre Verplancke