5 Tips om de juiste loopbaancoach te vinden

5 Tips om de juiste loopbaancoach te vinden

1. Vraag eens rond in jouw omgeving. Misschien ken je wel iemand die een positieve ervaring heeft gehad met loopbaanbegeleiding. De beste referentie is die van een vriend, familie of collega, toch? Als je niemand kent die hier ervaring in heeft, bezoek dan de site van de VDAB.

2. Zoek op welke ervaring een coach heeft. Om jou te helpen bij jouw (specifiek) probleem, is het van belang dat de persoon die jou gaat helpen ook beschikt over de juiste ervaring en opleiding.

3. Bel eens een loopbaancoach op. De meeste coaches doen gratis kennismakingsgesprekken. Dat is de ideale gelegenheid om te zien of hij/zij naar jou luistert en ook een antwoord kan bieden op jouw vragen.

4. Vraag naar de gebruikte methodes. Iedere coach heeft zo zijn eigen aanpak, maar het is bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten of er nazorg voorzien is.

5. Voel of de klik er is. Je kan zelf voelen of ‘het goed zit’ tussen jullie. Luister naar je buikgevoel, het is een belangrijk gegeven waar je best mee aan de slag gaat.

Wil je weten welke coaches er bij NextStep coaching werken? Bekijk ze op onze coach pagina.

  • Weet dat je bij elke NextStep coach terecht kan voor een gratis kennismakingsgesprek.
  • Bij elke NextStep coach kan je je vdab loopbaancheques inzetten.
  • Op zoek naar de combinatie loopbaanbegeleiding met natuurcoaching of equicoaching? Ook dat kan!

Twijfel je nog of loopbaanbegeleiding iets voor jou is, bekijk dan de getuigenissen.