5 Simpele tips voor meer geluk

5 Simpele tips voor meer geluk

Dat het geluk hem in kleine dingen zit, horen we wel eens. Wij hebben voor jullie 5 dagdagelijks te gebruiken tips in een lijstje gezet om jouw portie geluk te verhogen:

Een goede daad is ook goed voor jou

Regelmatig een goede daad doen en altruïsme (onbaatzuchtigheid) verhogen jouw geluk en algemene tevredenheid van jouw leven. Ook cadeautjes geven en vrijwilligerswerk vallen hieronder. Het gelukkig maken van anderen geeft je een goed gevoel en maakt je dus gelukkiger.

Het smelt in je mond

Deze lekkernij is intussen al een klassieker geworden in de lijstjes van dingen die je gelukkig maakt. Chocolade bevat verschillende geluksbevorderende stoffen, waaronder phenylalanine, maar het belangrijkste is dat het eten op zich de aanmaak van endorfines stimuleert. Een doos pralines is dus een ideaal geschenk aan jezelf.

Free hugs!

In tijden van social media spendeer je veel tijd met iedereen, maar je word er niet gelukkig van. Studies tonen aan dat mensen die meer fysiek contact hebben, of zelfs aan de telefoon met anderen praten, gelukkiger zijn dan zij die zich opsluiten in de digitale wereld. Aanrakingen zijn niet alleen goed voor het immuunsysteem, maar verminderd ook gevoelig je stressniveau. Knuffelen maakt dus gelukkig.

ZZZZZZZ

Werk, feestjes, sporten, uitstapjes, het huishouden,… er is altijd wel iets wat onze dagen vult. Overal in ons dagelijks leven worden we overladen met must-see en must-do impulsen en activiteiten. Deze vragen van ons lichaam de nodige energie. Om hier voldoende voor te recupereren is een goede nachtrust vitaal. Personen die een slaaptekort opbouwen zijn gevoeliger voor negatieve emoties, zoals angst en woede.

Dank je wel

Het tonen van dankbaarheid is als het geven van een compliment. Jouw tekenen van appreciatie doen je niet enkel stilstaan bij wat je allemaal krijgt, maar geven ook de ander een goed gevoel. Zie het als een simpele goede daad je dagdagelijks kan toepassen. Zelfs al het dagelijks benoemen van 3 dingen waar je dankbaar voor bent heeft een gunstig effect op jouw gemoed.