3 trucjes die je uit je bed helpen op een koude ochtend

3 trucjes die je uit je bed helpen op een koude ochtend

3 trucjes die je uit je bed helpen op een koude ochtend

Geraak jij ’s ochtends soms moeilijk uit je bed? Die koude, donkere dagen maken het er niet gemakkelijker op, de gedachte alleen al kan je dan aan je bed kluisteren. ‘Nog eens draaien’ klinkt verleidelijk, maar misschien wil je je dag liever wat sneller aanvatten in plaats van aan struisvogelpolitiek te doen. Wat doe je dan? Hoe pak je het aan om je weerzin te overwinnen?

Hieronder vind je drie technieken die de nodige start-up energie kunnen leveren. Ze zorgen ervoor dat jij een half uur later fier kunt terugblikken op de start van je dag. Gedaan met je te moeten haasten omdat je te lang aan je warme bedje gekluisterd bleef. Test de tips uit en kies diegene die werkt voor jou.

1. Doe er eens een schepje bovenop

Deze truc werkt grandioos voor wie het niet te veel moeite kost om er eens op los te fantaseren. Het concept is simpel. Het is lekker warm in je bed, niet? Stel je dan eens voor dat onder je bed duiveltjes aan het stoken zijn en dat het niet lang meer duurt vooraleer de vlammen door je matras priemen. Het vuur zal aan je billen likken! Er is maar één manier om eraan te ontkomen: opstaan!

2. Positief associëren om uit je bed te komen

uit je bed komenJe kan ook je aandacht richten op de negatieve gedachten die je associeert met het verlaten van je bed. Associeer opstaan liever met positieve gedachten! Hoe doe je dat? Wel eenvoudig, mogelijks denk je zoiets als ‘het zal zo koud zijn’. Daar kan je dan een twist aan geven: ‘als ik opsta zal ik de heerlijke friste voelen’. Of ‘door op te staan geef ik het goede voorbeeld aan mijn partner, kinderen,… Je ziet al de bewonderende blikken van je huisgenoten. Ben je alleen? Ook dan werkt het. Je visualiseert een beeld van jezelf als fris en monter, borstkas vooruit! Je ziet je alter ego toekijken en een warm applaus geven.

3. Goede voornemens die je uit je bed lichten

Je kan echter ook eerst even je goede voornemens voor de dag voor jezelf duidelijk maken. Een vraag die daarbij wonderen doet is de volgende: ‘wat van mijn ideale zelf wil ik vandaag in de wereld zetten?‘. En als je dat duidelijk hebt kan je nog nagaan welke vaardigheden je daarvoor gaat inzetten (en verder ontwikkelen). Zo heb je meteen een gezonde focus voor de rest van de dag. Wedden dat dat wonderen doet?

Lukt het jou? Vergeet jezelf dan niet te feliciteren. Geraak jij er nog steeds niet uit? Is het soms het werk dat jou zo tegenstaat? Neem dan het heft in eigen handen, zoek een professioneel klankbord en haal de kilte uit je job!