3 tips om met liefde in je job te staan

3 tips om met liefde in je job te staan

Onlangs was het weer Valentijn, een dag in het teken van de liefde. Op 14 februari spendeerden we met zijn allen veel tijd, energie en centen om de liefde voor elkaar te vieren.

Liefde ervaren en geven maakt gelukkig. Liefde voor je werk hoeft in belang niet onder te doen: we spenderen immers gemiddeld 10 jaar van ons leven al werkend. Hoe zou het zijn om die 10 jaar met liefde voor je job te gaan werken? Hoe zou het zijn om zo loopbaangeluk te ervaren?

Hier vind je alvast 3 tips die je op weg helpen om dagelijks met meer liefde in jouw job te staan:

1. Kijk naar wat dingen je opleveren en niet enkel naar wat het je kost

In onze job zitten er vaak taken of activiteiten die we vervelend vinden en niet graag doen of ons moe maken. Hierop focussen kost energie. Kijk eens naar deze dingen vanuit een ander perspectief, dan zie je dat ze je ook iets bijbrengen en opleveren. Het voorzitten van een teamvergadering bijvoorbeeld met die lastige collega’s traint je communicatieve en luistervaardigheden. Je bewust zijn van je eigen (negatieve) bril is een eerste stap naar het ervaren van meer loopbaangeluk.

2. Ervaar het hier en nu

Op het werk staat ons hoofd moeilijk stil. Onze job vraagt mentaal veel van ons en hierdoor geraken we losgekoppeld van ons gevoel. We verliezen de aandacht voor de soms kleine maar unieke zaken die onze job zo speciaal maakt. Sta stil bij de dingen die je doet, en voel wat het met je doet. Zo krijg je weer verbinding tussen je denken en voelen, een voorwaarde voor meer loopbaangeluk.

3. Leg de lat voor jezelf niet te hoog

Wees mild voor jezelf in je job en je zal meer loopbaangeluk ervaren. Veel stress en energieverlies op het werk komt voort uit de eigen perceptie van het kunnen. Onze snelle en veeleisende maatschappij doet ons de lat hoog leggen, te hoog soms. Ervaar meer liefde voor jezelf in je job en leer ontspannen in de gedachte dat imperfectie ook zijn charmes heeft!

Meer tips voor loopbaangeluk? Vraag je loopbaanbegeleiding aan bij een coach in jouw buurt!