Loopbaanbegeleiding

Samen op weg naar meer loopbaangeluk

Iedereen wil weten wat er écht bij hem of haar past. Er zitten immers bergen talent in elk van ons. Vraag is hoe het komt dat die talenten hun weg niet vinden. Jouw talenten leren kennen,  je droomjob in kaart brengen en een klankbord krijgen voor je kansen op de arbeidsmarkt zijn belangrijk.

Bij NextStep gaan we nog een stap verder en leggen ook onderliggende sporen bloot waardoor je met zekerheid voelt wat je wil en wat je te doen staat. 

Je krijgt dan inzicht in hoe jij je beter kan voelen op je werk soms zonder van werk te veranderen! Of weet je vlijmscherp waarom je weg moet gaan op je huidige job en waar je naar op zoek gaat.

Kortom, je krijgt grip op je loopbaan en groeit in zelfsturend vermogen. Dat geeft een boost aan zelfvertrouwen en energie. Zo krijg je weer rust in je hoofd !

Lees hieronder enkele getuigenissen of bekijk de video’s op de getuigenissen-pagina. Een artikel over hoe we Ilse konden helpen door loopbaanbegeleiding vind je hier.

De stap van loopbaanpijn naar loopbaangeluk is vaak minder groot dan je denkt! 

De coaching was zeer creatief, leerrijk en bevrijdend. Ik heb hierdoor de inhoud van mijn bestaande job kunnen veranderen, maar heb ook een deur kunnen openen naar een zeer boeiend bijberoep op zelfstandige basis.

Annemie L.

Zorgcoördinator ziekenhuis

Confronterend – heel intens – bakken water gegoten maar dit alleen maar ten goede. Nu heb ik duidelijke kapstokken gekregen om do’s en don’t’s aan op te hangen. Ik ben met een zware rugzak toegekomen en met een zware rugzak buiten gegaan, maar deze is nu vooral gevuld met eigenwaarde, respect, visie, hartelijkheid en warmte. Ik sta nu sterker.

Hilde D.

NextStep is zonder meer een lichtpunt in HR-land. Zij steken er op diverse vlakken bovenuit. Geen platgetreden paden maar een originele persoonlijke aanpak die blijk geeft van een zeer solide bagage in coaching en matching. Inspirerend.

Marc Leysen

Consultant

De loopbaanbegeleiding was een echte verademing. Ik dacht dat ik zou begeleid worden om uit te zoeken wat ik wilde op professioneel vlak, maar de coach zag meteen dat ik eerst op zoek moest naar mezelf. Dankzij de persoonlijke begeleiding ben ik anders gaan kijken en ik ben nu veel bewuster met alles bezig. Een gevoel van thuiskomen.

Katrien Boxtaele

Openbarend om alle belangrijke knooppunten in mijn leven en loopbaan vanuit een ander perspectief te zien. Daardoor kreeg ik ook een andere kijk op mezelf om te ontdekken waar de huidige frustratie vandaan komt en die te kunnen ombuigen.

Kurt M.

Ik had nood aan heroriëntatie. Een meekijkend oog met invoelende betrokkenheid op mijn loopbaanpad/levenspad was dan ook meer dan welkom. De coaching was een heel constructieve ervaring. Het was een cadeau aan mezelf.

Lut R.

Zorgsector

De coach heeft zeer efficiënt en to the point ingespeeld op mijn persoonlijke situatie: burn-out, afscheid nemen  bij ontslag, het mezelf beter leren kennen en ontdekken.

Rita Daelemans

Ik vond de loopbaanbegeleiding zeer toepasbaar. De coach heeft mij onwaarschijnlijke inzichten meegegeven die ik, als rationeel persoon, niet voor mogelijk had geacht. Ik had dit veel eerder moeten doen. Bedankt!

Tom Ceulemans

Ik ben aan de loopbaanbegeleiding begonnen met het oog op een openstaande vacature. Na het afronden van de training ben ik tot een heel andere conclusie gekomen, namelijk dat ik iets heel anders zou willen gaan doen. Het was een echte eye-opener, boven verwachting!

Nathalie De Schepper

Ik ben aan de loopbaanbegeleiding begonnen omdat ik vond dat ik nood had aan iets dat me houvast zou bieden om op moeilijke situaties te kunnen reageren. Dit was noodzakelijk in het vooruitzicht van een promotie. Ik had geen idee dat dit zo’n grote impact op me ging hebben. Ik ben veel bewuster geworden van wie ik ben en wat in me zit en heb beter leren luisteren naar mezelf.

Stijn Van Beneden

Ik heb de loopbaanbegeleiding  als positief ervaren. Er werd naar mij geluisterd, er is dieper ingegaan op mijn persoon. Hierdoor heb ik het gevoel dat deze gesprekken niet enkel mijn loopbaan, maar ook mijn leven ten goede zullen komen. Wat is eruit gekomen: een nieuw perspectief en tools om te relativeren en mezelf te leren beschermen.

Thacha Ostyn

Ik vond de loopbaanbegeleiding zeer positief. Ik besef dat er meer aan de hand was dan ik zelf aanvoelde en ben me nu zeer bewust van valkuilen die ik mogelijks nog kan tegenkomen. Momenteel heb ik energie terug gevonden en een nieuwe job!

Farla Dimitri

Begripvol en stimulerend. Aangenaam, leuk om hierover uitgebreid te kunnen praten, tips te krijgen en nieuwe inzichten. Je voelt je gesteunt!

Katti Wellekens

De loopbaanbegeleiding heeft mij de gelegenheid gegeven om stil te staan en de tijd te nemen om mijn werksituatie grondig te overdenken. Het heeft me geholpen om mezelf en mijn ambitie beter te begrijpen en aanvaarden. Ik weet nu waaraan de ideale job voor mij moet voldoen en besef dat ik sommige zaken die ik graag doe ook buiten mijn ‘werkwereld’ kan beleven.

Miek Heetesonne

Zeer zinvol. Ook al weet je uiteindelijk al de zaken die je het moeilijk maken, het helpt om alles duidelijk op een rijtje te krijgen. Door het uit te spreken en te laten aftoetsen door iemand anders krijg je ook een duidelijker inzicht.

Carine Vrebos

De loopbaanbegeleiding heeft me enorm veel bijgebracht. Door een persoonlijke aanpak heeft de coach me aangestuurd op zoek te gaan naar mijn talenten, vertrokken vanuit de huidige situatie en mijn toekomstige loopbaanmogelijkheden, wat heeft gezorgd voor inzichten in het verleden en perspectief over de nabije toekomst. Dit op een speelse maar gefocuste manier. Heel goed!

Nele Schelstraete

De loopbaanbegeleiding gaf me een boost voor mijn zelfvertrouwen. Ik vond het verhelderend naar talenten toe en uitdagingen. Ik had een fijn contact met de coach. Voor mij was het ideaal om hard te kunnen werken aan mezelf.

Anoniem

Heel leerrijk, maar soms ook heel confronterend. De diepere reden van het gebrek aan voldoening aan mijn werk zijn tijdens deze sessies naar boven gekomen en hebben een nieuw perspectief geboden voor de toekomst. Boven verwachting!

Nico Van Bever

Een spiegel die ik op dit moment nodig had. Een bevestiging van dwalende gedachten en het helpen plaatsen van onrealistische scenario’s. Zeer goed!

Davy Callewaert

Een zeer persoonlijke aanpak, vertrekkend vanuit het “levensverhaal” of “levenservaringen” om te achterhalen wat je echt kan boeien en goed kan. Van hieruit werd al snel de vertaling gemaakt naar de professionele markt: welke soort jobs voldoen hieraan dan. Daarnaast werd goed in kaart gebracht wat mijn sterke punten zijn en waaraan nog kan worden gewerkt. De coaching sessies hebben me echt geholpen om antwoorden te vinden op de vragen waarmee ik aan de sessies begon en laten me nu toe om doelgericht de volgende stap te zetten.

 Anoniem

Ik vond de loopbaanbegeleiding zeer intens, zinvol, creatief en persoonlijk! Doorheen de begeleiding kreeg ik een handvol praktische tools. Bovendien was alles op mijn persoonlijke maat. Ik heb niet altijd coaching gehad die aanvullend was op mijn eigen inzichten; deze wel. Ik vond het enorm verrijkend!

Anique Brandsma

Ik vond de loopbaanbegeleiding zeer positief: ik heb mezelf opnieuw leren kennen. De dingen die ik graag doe, heb ik teruggevonden! Verder leerde ik om mijn gevoel meer te volgen en voor mezelf te gaan, zonder enige schuldgevoelens. Ik leerde dankbaar zijn voor wat ik heb. De fysieke klachten zijn weg.

Sofie De Braeckenier

Luc De Groote volgde loopbaanbegeleiding bij NextStep en deelde met plezier zijn ervaringen op een evenement van VDAB/Durabrik

De stappen die je doorloopt

 1. Je capaciteiten en verworven bagage in kaart brengen
 2. Onderliggende sporen en vergeten paden ontdekken
 3. Je potentieel tot groei verticaal en horizontaal uitklaren
 4. Je mogelijkheden tot zelfstandige activiteit inschalen
 5. Zingeving en passende work-life balance borgen 
 6. Een helpende mindset activeren voor je verdere pad en Je voorbereiden op de arbeidsmarkt

  Afhankelijk van jouw situatie en noden leggen we de focus. Het is steeds een traject op jouw maat. Ook (re-intergratie naar aanleiding van) burn-out en omgaan met hooggevoeligheid krijgen daarin een plaats.

WAT MAG JE VERWACHTEN

Onze coaches hebben allemaal een langdurig coachingtraject gevolgd, aangevuld met een gerichte opleiding tot loopbaancoach. Dit betekent dat je bij ons een doeltreffende oplossing kan verwachten. Doordat we met een uitgebreid team werken, kunnen we je daarenboven ook helpen een coach in jouw buurt te vinden die bij jou past.

Bekijk ons NextStep filmpje!

Nieuwsgierig?

Contacteer ons of kom een kijkje nemen op één van onze gratis Feel & Taste infosessies bij jou in de buurt!

Véél korting dankzij VDAB loopbaancheques!

Loopbaanbegeleiding is belangrijk en dat vindt de Vlaamse overheid ook. Ze betaalt een groot deel van de kosten aan de hand van loopbaancheques. Deze cheques zijn bedoeld voor werknemers én zelfstandigen die al minimum 1 jaar gewerkt hebben. De volledige voorwaarden vind je terug op de website van de VDAB.

Je betaalt 40 euro per loopbaancheque (waarde: 550 euro!). Hiervoor krijg je:

 • Een gratis kennismaking met je coach naar keuze
 • 4 uur coaching door een professionele loopbaancoach
 • Een uur nazorg

Je hebt recht op 2 cheques per 6 jaar. Als je ook je tweede cheque bij ons opneemt geniet je een reuze korting op onze workshops.

Klaar? Start !

Meld je hiernaast aan. Je kan aangeven of je een voorkeur hebt voor een specifieke coach of je situatie kort uitleggen zodat wij een coach aan jou kunnen toewijzen.

Je coach contacteert je binnen de 2 werkdagen voor een gratis kennismakingsgesprek.

Bestel je loopbaancheques bij de VDAB. Je coach zal je hier om vragen zodra jullie de eerste coachingsessie hebben vastgelegd.

Ik leer graag in groep

Naast onze individuele coaching, bieden we ook workshops in groep aan.

Bekijk onze workshops

Geen recht op VDAB loopbaancheques?
Geen probleem!

Contacteer ons voor informatie over loopbaanbegeleiding als je geen recht (meer) hebt op VDAB loopbaancheques. We werken met plezier een voor jou haalbaar traject op maat uit!

Gratis e-book

 

Fijn dat we je op de website mogen verwelkomen!

Wil je nog een leuk extraatje ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol tips en inspirerende verhalen en download meteen het gratis NextStep e-book!

Schrijf je in